FAMILY7 IN ACTIE VOOR JOODSE HOLOCAUST-OVERLEVENDEN
Herinneren en doorgeven

Precies 70 jaar geleden eindigde in Europa de Holocaust, waarin zes miljoen Joden de dood vonden. Dit gruwelijke drama is voor degenen die het overleefden nog steeds een dagelijkse realiteit.
 
Enkele maanden geleden was een filmploeg voor Family7 in Israël. Hun doel: in beeld brengen met welke problemen Holocaust-overlevenden vandaag de dag te kampen hebben en leren hoe zoiets nooit meer kan gebeuren. Christenen voor Israël zet zich hiervoor al vele jaren in.
In de documentaires laat Sara van Oordt (Christenen voor Israël) aan Arjan Klein (Reformatorische Omroep) zien hoe diep de geschiedenis van de Holocaust gaat. Ze maken onder andere kennis met Asher, een overlevende van Auschwitz en met Zvi, een Nederlandse man die als jongen uit kamp Westerbork ontsnapte.
 
Traumaverwerking
Veel Holocaust-overlevenden in Israël hebben het moeilijk. Ze kunnen nauwelijks rondkomen van hun pensioen en de Israëlische overheid kan niet altijd bijspringen. Er zijn organisaties in Israël die zich speciaal inzetten voor de overlevenden. Ze bieden psychosociale hulp en therapie bij traumaverwerking. Zo richten ze zich op het bestrijden van eenzaamheid. Want sommige overlevenden zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog al hun familie kwijtgeraakt en staan er helemaal alleen voor. Voor hen willen we – met uw hulp – een steuntje in de rug bieden. Praktische hulp bieden aan Holocaust-overlevenden en hen liefde en een luisterend oor geven.
 
Toenemend antisemitisme
Antisemitisme is vandaag de dag weer volop aanwezig in Europa. De emigratie van Joden vanuit landen zoals Frankrijk is met 60% toegenomen ten opzichte van 2012. Er is een duidelijk verband tussen antisemitische incidenten in Frankrijk, Oekraïne en België, en de toename van Joden die terugkeren naar Israël.
 
Steun de Holocaust-overlevenden!
Helpt u – juist nu - om hen te steunen en te troosten? Family7 in actie zet zich in voor Holocaust-overlevenden in Israël! U kunt via Ideal direct online een gift doneren of uw gift overmaken naar Stichting ETV. 

Hartelijk dank voor uw ondersteuning!
 
 
 
 
Ja, ik ondersteun de Joodse Holocaust-overlevenden met een eenmalige gift via iDEAL
€ 10    € 25    € 50
€ 100    € 250    € 500   
(naar iDEAL omgeving)

Als u onderstaand uw gegevens invult, ontvangt u de Family7 nieuwsbrief via e-mail.

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief van Family7
man vrouw
(naar iDEAL omgeving)
 
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.
 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Holocaust-overlevenden
 
 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!