FAMILY7 IN ACTIE VOOR HET FEUERSTEIN INSTITUUT

Dit is Daniël, een levenslustige Israëlische jongen van zeven jaar oud. “De dokters waren heel negatief toen ze bij zijn geboorte vertelden dat Daniël het Downsyndroom had, het voelde als een doodvonnis”, vertelt zijn moeder Nicole. “In de moeilijke jaren die volgden, kon de hulpverlening weinig met hem beginnen. De therapeuten konden Daniël bijna niets leren. Ze vonden hem hyperactief, lui en niet gefocust. Dat geloofden we allemaal, we wisten niet beter.”
 
Als Daniël vier is komt zijn familie in aanraking met het Feuerstein Instituut in Jeruzalem. Een plek waar mensen met hersenschade onder andere weer leren spreken. Waar kinderen met een verstandelijke beperking leren rekenen, schrijven en communiceren. Het Feuerstein Instituut werd ruim vijftig jaar geleden opgericht door rabbijn Reuven Feuerstein. Hij had één doel: kansen bieden aan mensen die zonder hulp geen kans zouden krijgen. Feuerstein ontwierp een speciale methode om de leerpotentie van een persoon te ontwikkelen.

Wat niemand lukte, gebeurde wel bij dit instituut. “Het is nu drie jaar nadat we zijn gestart met de Feuerstein-therapie. Het is ongelofelijk!” vertelt Daniëls vader. “Hij kan nu wel met ons communiceren, hij leert lezen en schrijven en gaat zelfs naar een reguliere school.”
 
Neem alvast een kijkje in het Feuerstein Instituut

Gaby vertelt een soortgelijk verhaal over haar dochtertje Hillel (7) met het Downsyndroom. “Alle hulpverleners
benadrukten dat ze speciaal onderwijs nodig had. Lezen was misschien mogelijk geweest, maar in een speciale setting. Gelukkig kijken de therapeuten van Feuerstein niet naar handicaps, maar naar mogelijkheden. Dankzij de unieke Feuerstein-leermethode zit Hillel op regulier onderwijs en heeft ze zelfs een voorsprong op haar ‘normale’ klasgenootjes met lezen en schrijven!”

Family7 komt in actie voor de kinderafdeling van het Feuerstein Instituut, deze is dringend toe aan uitbreiding en renovatie. De behandelkamers zijn bijna vijftig jaar oud en uitgeleefd, de wachtruimtes hebben nauwelijks meubilair. Er is een wachtlijst, terwijl het instituut grotendeels afhankelijk is van giften. Een tiental behandelkamers is onbruikbaar omdat er geen geld is voor benodigde hulpmiddelen en inrichting. Hierdoor kunnen honderden therapiesessies per maand niet plaatsvinden. 
 
Het Feuerstein Insituut doet fantastisch werk, maar er is hard hulp nodig
 
Helpt u mee om de kinderafdeling te laten renoveren en de ruimtes in te richten? Zo kan het Feuerstein Instituut meer kinderen een kans geven op een gelukkige toekomst! Hartelijk dank voor uw steun!
 
Dolf van de Vegte,
Directeur Family7
P.S. De opbrengst van deze actie is ons en uw cadeau voor de zeventigste 'verjaardag' van Israël.
Op 10 mei wordt het totaalbedrag in de Grote Kerk in Apeldoorn overhandigd aan het Feuerstein Instituut en aan de ambassadeur van Israël.
 
U kunt de beveiligde IDealfunctie gebruiken op deze pagina of stort uw gift op: 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Feuerstein

 
De opbrengt van de actie wordt aangeboden als cadeau voor het 70-jarig bestaan van Israël
 
 
 
 

Ja, ik ondersteun Family7 in Actie voor het Feuerstein Instituut via iDeal.
€ 10    € 25    € 50
€ 100    € 250    € 500   
(naar iDEAL omgeving)

Als u onderstaand uw gegevens invult, ontvangt u de Family7 nieuwsbrief via e-mail.

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief van Family7
man vrouw
(naar iDEAL omgeving)

 
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.
 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Feuerstein


TEASERS

 
 
 

Lees hier het artikel wat verscheen in ons magazine over het Feuerstein instituut
 

 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!