FAMILY7 IN ACTIE VOOR VERZOENING IN RWANDA

28.000 Euro nodig voor nieuw project van stichting Cornerstone
 

Het is onvoorstelbaar, dat je hele familie wordt afgeslacht met medewerking van je buurman bij wie je jarenlang over de vloer kwam. Dat overkwam de zestienjarige Brigitte tijdens de afschuwelijke volkerenmoord in Rwanda tussen de Hutu’s en de Tutsi’s in 1994. Binnen honderd dagen werden bijna één miljoen mannen, vrouwen en kinderen vermoord. Brigittes ouders en zeven broers en zussen werden vermoord door een groep Hutu’s, geholpen door buurman Françoise. Als door een wonder ontsnapten Brigitte en haar kleine zusje aan deze verschrikkelijke aanslag. 

Stichting Cornerstone
Voor het produceren van een serie documentaires van ‘Family7 in Actie’ over het werk van de Nederlandse stichting Cornerstone reisden we naar het Rwandese platteland. Daar hadden we een bijzondere ontmoeting met dader en slachtoffer; Met Françoise en Brigitte. Françoise heeft jarenlang in de gevangenis gezeten verteerd door schuld. Brigitte was vrij maar werd gekweld door haat, bitterheid en de gruwelijke beelden van de slachting. Françoise en Brigitte zijn uiteindelijk weer met elkaar in contact gekomen. Dit gebeurde in een zogeheten ‘verzoeningsworkshop’ van de christelijke organisatie CARSA, in samenwerking met stichting Cornerstone.

Vergeving
Deze eerste ontmoeting tussen dader en slachtoffer was natuurlijk bijzonder moeilijk en heftig. Nadat ze het proces van verzoening ingegaan waren, waarbij ze elkaar geregeld ontmoetten, werden Brigitte en Françoise uitgekozen om een koe te krijgen die ze gezamenlijk moesten verzorgen. Uiteindelijk zorgde hun dagelijkse contact dat de gebeurtenis langzaam kon worden verwerkt. Er kwam plaats voor vergeving, waardoor Françoise haar weer in de ogen kon kijken en Brigitte stukje bij beetje bevrijd werd van haar haat en bitterheid. Voor beiden kwam er weer hoop op een toekomst.

Verzoening mogelijk in de stad?
Deze verzoeningsworkshops blijken zeer succesvol op het platteland van Rwanda. Stichting Cornerstone wil nu ook in de steden dit project gaan vormgeven. Dit willen ze doen in de vorm van een klein bedrijf waar kinderen vandaders en slachtoffers met elkaar samenwerken. Deze jongvolwassenen zijn vaak zwaar beschadigd en verdienen een kans op herstel en een nieuwe toekomst! Voor dit project is 28.000 euro nodig. Wilt u met Family7 in Actie helpen om dit mogelijk te maken? 

U kunt veilig en makkelijk doneren via Ideal, hier rechts op de pagina. 
U kunt natuurlijk ook storten op de rekening van stichting ETV.

Hartelijk dank voor uw gift! 


 

 

 
 
 
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.

Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Rwanda
 
Meer informatie over stichting Cornerstone
http://www.cornerstone-foundation.org/
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!