FAMILY7 IN ACTIE VOOR DE VERSCHOPPELINGEN VAN INDIA

Bedekt met bloed en de navelstreng er nog aan, werd het kleine meisje Ponnu (zie foto) op 15 augustus 2013, ’s morgens vroeg achteloos in de bosjes gegooid. Ze is geboren in India, een land waar meisjes weinig waard zijn. Gelukkig werd ze gevonden door een ‘toevallige’ voorbijganger en kon ze worden ondergebracht bij de weduwe Kala.

Ponnu en Kala behoren tot de Dalit-stam. Ze zijn verschoppelingen, onaanraakbaren in het onrechtvaardige kastenstelsel van India. Het opruimen van lijken of schoonmaken van smerige riolen wordt aan de Dalits overgelaten. Landgenoten uit hogere kasten willen zelfs niet dat hun schaduw op een Dalit valt, want ze worden gezien als ritueel onrein.

Geen toekomst
Ponnu kan straks niet naar school, waardoor ze bij voorbaat veroordeeld is tot een leven in armoede. Als ze ziek zijn hebben moeder en dochter geen toegang tot medische voorzieningen waardoor ze grote kans lopen om vroeg te overlijden.


School, kliniek, kerk
Om dit te voorkomen is de Nederlandse stichting Abba Child Care nu bezig om 50 Dalit-dorpen te voorzien van multifunctionele gebouwen. Deze doen dienst als scholen, klinieken en kerken. 250.000 Dalits zoals Ponnu en Kala krijgen zo direct toegang tot onderwijs en medisc
he voorzieningen. Vele nieuwe gelovigen onder de Dalits worden hier ook onderwezen uit Gods Woord. Op deze manier kunnen de Dalits zich sociaal en geestelijk ontwikkelen en op den duur zelfvoorzienend worden.
 
Help mee
Eén gebouw kost vijftienduizend euro, een groot bedrag. Maar, Als zeshonderd mensen € 25,- sponsoren of honderdvijftig mensen € 100,- hebben we al één gebouw bij elkaar. Helpt u ook mee, om kansloze Dalits zoals Ponnu en haar pleegmoeder Kala een betere toekomst te geven?

Hartelijk dank voor uw gift.
Dolf van de Vegte, Directeur Family7
 
P.s. U kunt ook helpen door uw kerk, school of bedrijf te vragen om een multifunctioneel gebouw te sponsoren voor de Dalits! Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Abba Child Care.

Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. India
 
 

Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Ja, ik ondersteun Family7 in Actie voor Abba Child Care met een eenmalige gift via iDEAL
€ 10    € 25    € 50
€ 100    € 250    € 500   
(naar iDEAL omgeving)

Als u onderstaand uw gegevens invult, ontvangt u de Family7 nieuwsbrief via e-mail.

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief van Family7
man vrouw
(naar iDEAL omgeving)
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.

Of maak uw gift over naar:
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. IndiaMeer informatie over Abba Child Care
 
 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!