FAMILY7 LIVE OVER VLUCHTELINGEN

Family7 Live gaat vanaf april over een zeer actueel onderwerp: Vluchtelingen. We hebben er allemaal op de één of andere manier mee te maken.  Dagelijks worden we er mee overspoeld door de media. Of ze nu in onze woonplaats opgevangen worden, bij onze kinderen in de klas zitten of dat we er ons zorgen over maken. Maar hoe ver kunnen en moeten we gaan als christenen om vluchtelingen te helpen?
 
Family7 Live wil een eerlijke en oprechte serie maken waarin we kijken naar de mens achter de vluchteling. Waar we met elkaar onderwerpen aansnijden die gevoelig liggen en we soms lang niet alles over weten, of waar we juist een duidelijke mening over hebben. Organisaties die met vluchtelingen werken komen aan bod, maar ook christenen die er juist voor kiezen op afstand te blijven. We spreken met bevlogen mensen die kansen en mogelijkheden zien om Gods liefde aan hen te tonen, maar ook mensen die zich juist zorgen maken over deze stroom vluchtelingen in Europa.

 
Presentatrice Carin van Essen neemt dit kwartaal weer het stokje over van Evert ten Ham die de laatste dertien afleveringen van Family7 Live presenteerde. Het onderwerp is op haar lijf geschreven. Carin had in haar jeugd veel contact met bootvluchtelingen. Amper 5 jaar oud liep ze aan de hand van haar vader door het vakantiepark in de bossen van Nunspeet waar ze met haar vader de vele Vietnamese bootvluchtelingen bezocht die ook regelmatig over de vloer kwamen in huize Leegstra. Ook de Iraanse Shirin die voorheen een welvarend leven leidde als chefkok van een bekend restaurant is regelmatig bij Carin thuis te vinden. Sinds vorige week woont Osama, een twintigjarige Syrische jongen bij het gezin van Peter en Carin in huis.
 
Als vaste tafelgast hebben we Sam Louis aan tafel. Hij is Syrische vluchteling en christen. Al zestien jaar geleden vluchtte hij weg uit Homs, waar hij een studie sociologie volgde bij de Nederlandse Pater Frans van der Lugt.  (Red: priester, in 2014 vermoord in Homs) Sam kan vanuit zijn eigen ervaring als geen ander zich inleven in de vluchtelingen die nu Nederland binnenkomen. Toch is ook hij kritisch. “Als christenen moeten we vluchtelingen helpen. Maar wees wel voorzichtig.”
 
Ook Carin is niet naïef en beseft zich goed wat voor grote gevolgen het kan hebben dat de samenleving in Europa wordt overspoeld met vluchtelingen. Mensen die over het algemeen moslim zijn, getraumatiseerd en die hun eigen cultuur met zich meenemen. Carin: “Ik heb begrip voor de zorgen, de moeiten en de worstelingen van vele Nederlanders. Daarom ziet ik enorm uit naar het komende seizoen om met elkaar aan tafel te gaan en open het gesprek in te gaan over dit onderwerp.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sam Louis uit Syrië
 
Carin van Essen (Foto Jane Lasonder)
 
 
hvc flourish vbok WOH
 
interserveGodsGenade meteogroup
 
         
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!