FAMILY7 IN ACTIE VOOR STRAATJONGEREN IN BRAZILIË
Jeugd met een Opdracht helpt straatjongeren in de miljoenenstad Belo Horizonte

 
Op de foto hierboven ligt Ezequiel. Hij is nog maar 13 jaar. Hij doolt vaak stoned door de straten van de miljoenenstad Belo Horizonte in Brazilië. Zijn vader is overleden en zijn moeder heeft geen tijd voor hem. Z’n mooie bruine ogen zijn wazig van de thinner die hij snuift uit een plastic flesje. Het is een vertrouwd beeld waar niemand meer van opkijkt. Het straatleven is hard en levensgevaarlijk. Veel kinderen van Ezequiels leeftijd komen om door een overdosis drugs of worden in koele bloede vermoord. Anderen komen terecht in de prostitutie of achter de tralies.​
 
Deze maand voert Family7 actie voor voor Jeugd met een Opdracht die onder straatjongeren werkt in Belo Horizonte. Vanuit het ‘Reddingshuis’ bouwt een internationaal team van vrijwillige hulpverleners vriendschappen met jongeren zoals Ezequiel. Om ze vanuit de relatie te overtuigen dat er een ander leven is. Dat God van ze houdt en dat ze wél wat waard zijn. Iemand die het straatleven wil verlaten brengen ze in contact met betrouwbare partners zoals afkickklinieken. Zo zijn veel mensen gered van een vroegtijdige dood op straat. Ze hebben nu een huis en werk.
 
Dweilen met de kraan open
Het Reddingshuis beschikt over één oude Volkswagen-bus die versleten is, terwijl de bus nodig is om de straatjongeren goed te helpen. De wagen is al vaak gerepareerd, maar het is dweilen met de kraan open. Regelmatig begeeft de bus het, met gevaarlijke situaties op de snelweg tot gevolg. Wat zou het mooi zijn als we samen Jeugd met een Opdracht aan een andere bus helpen die het weer goed doet, zodat ze veilig hun werk kunnen doen.
 
Help je mee?
Daarnaast wil Jeugd met een Opdracht straatjongeren opvangen die een overbrugging nodig hebben. Nadat ze uit een afkickkliniek komen, is de overgang naar een ‘gewoon’ leven heel groot en extra begeleiding is dan juist heel belangrijk.
 
Bovenop het Reddingshuis wordt een nieuwe verdieping gebouwd.  Hier kunnen al snel zo’n 10 tot 15 jongeren tegelijkertijd worden begeleid. Help je mee om deze verbouwing af te maken? Zodat mensen jongeren een veilige plek hebben om te kunnen wennen aan een leven zonder drugs, alcohol en geweld, in een omgeving waar Gods liefde centraal staat?

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de giften die al zijn gegeven en jullie gebed. Wil je voor Jeugd met een Opdracht blijven bidden? We hebben gezien hoe hard dat nodig is. En wil je biddend overwegen om Jeugd met een Opdracht in Brazilië te ondersteunen?
 
Warm aanbevolen en hartelijk dank voor je hulp.
 
Dolf van de Vegte,
Directeur Family7
Hoe kun je helpen?

Geef direct via iDeal

* Gebruik de acceptgirokaart bij het magazine van oktober
 
* Je kunt ook een gift overmaken op :
   Stichting ETV
   Bankrekening: NL47 RABO 0394 022 521
   Stichting Evangelical Television Europe Apeldoorn.
   O.V.V. Brazilië

Lees hier het artikel wat eerder deze maand verscheen over het werk van Jeugd met een Opdracht in het Family7 Magazine.

Bekijk hieronder de eerste twee documentaires die al zijn uitgezonden over het bijzondere werk van Jeugd met een Opdracht.
Aflevering 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
flourish vbok WOH
 
“Petitie” GodsGenade meteogroup
 
 
 
         
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
OKE! Cookies toestaan