UPDATE NIEUW PAND: SLEUTEL NIEUWE HUISVESTING GEKREGEN!
 
Als Family7 zijn we ontzettend blij om te kunnen melden dat we vandaag de sleutel hebben gekregen van onze nieuwe huisvesting! We geloven dat dit de juiste plek voor ons is. We hebben Gods bevestiging gekregen over dit pand waar we als bedrijf nu goed in kunnen doorgroeien.
 
In ons nieuwe onderkomen is er plek om drie gescheiden studio's te bouwen en zijn er genoeg kantoren voor alle medewerkers. Dit betekent een betere werkomstandigheid voor ons team en we kunnen meerdere programma's tegelijkertijd opnemen.
 
U heeft ons in onze zoektocht gezegend met uw gebeden en een geweldige financiële ondersteuning voor dit project. Deze financiën kunnen we nu gebruiken voor de bouw en technische inrichting van onze studio's. Namens het hele team willen we u hier hartelijk voor bedanken! Wilt u blijven bidden voor de zender? Het is een voorrecht dat we als onderdeel van de Nederlandse christelijke media in vele huiskamers het evangelie kunnen brengen. Voor meer foto's en laatste updates: family7.nl/verhuizing

Bekijk hier de uitzending van Uitgelicht! waar Dolf van de Vegte alles vertelt over het nieuwe pand.


 

 

 

FAMILY7 IN ACTIE: HELP DE KINDEREN VAN HAÏTI
 
De afgelopen maand mochten we met Family7 in Actie komen voor de kinderen van Haïti.
De gevolgen van de aardbeving uit 2010 en de orkaan Matthew van vorig jaar zijn nog steeds enorm.
 
Hart voor Kinderen heeft vele (wees)kinderen in Haïti gered door ze op te vangen en door ze naar kwalitatief goede scholen te sturen. Zo kunnen ze ontsnappen aan de vicieuze cirkel van armoede, honger en ziekte waarin families al generaties lang gevangen zitten. Maar er zijn nog zoveel kinderen die ook hulp nodig hebben.

 
Veel van het door de wereld gedoneerde geld is nooit goed aangekomen, of verkeerd besteed. Daarom heeft Hart voor Kinderen mij tijdens ons bezoek een aantal prachtige schoolprojecten laten zien van hun partners waar het hulpgeld wel goed is besteed. Hier wordt gedegen onderwijs gegeven. De kinderen worden klaargestoomd voor vakopleidingen en zelfs de universiteit!
 
Voor een bedrag van €120 kunnen we een kind in Haïti een jaar lang kwalitatief goed onderwijs geven. Helpt u mee? Elk bedrag hoe groot of klein ook is welkom. Zo helpt u Hart voor Kinderen om zoveel mogelijk kinderen gedegen onderwijs te geven.
 
Hartelijk dank voor uw gift,
Dolf van de Vegte
Directeur Family7
 
 
Hoe kunt u helpen?
Geef direct via iDeal 
 
* Gebruik de acceptgirokaart bij het magazine van juni

* U kunt via uw bank storten op :
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe Apeldoorn.
O.V.V. Hart voor Kinderen
 
Deze maand zijn er vier indrukwekkende documentaires uitgezonden van Family7 in Actie. Kijk ze hier terug. 
 

 

28-10-2016
 

 

Kun je het jezelf indenken? Op een dag ontdek je kleine vlekjes op je gezicht en handen. Als je ze aanraakt zijn de volledig gevoelloos. Wanneer je dan bijvoorbeeld je arm ernstig verbrandt bij het koken, merk je daar niets van. Uiteindelijk heb je wonden op je lichaam wat onvermijdelijk leidt tot handicaps. Zelfs je kinderen en partner willen je niet meer zien. Niemand wil nog iets met je te maken hebben, want je hebt lepra. De gevreesde ziekte. Wie zou je dan nog helpen?

 

Deze maand voert Family7 actie voor het belangrijke werk van Leprazending in Bangladesh.

We bezochten het enige lepraziekenhuis in het noorden van het land. De artsen en verplegers van Leprazending strijden hier tegen deze ziekte die vele slachtoffers maakt onder zowel ouderen alsook onder kinderen. Het is van groot belang hen op te sporen en hen te kunnen behandelen vóórdat zij ernstige handicaps krijgen. Mannen, vrouwen en jonge mensen met lepra zijn gedoemd tot een eenzaam, hopeloos bestaan. Ze krijgen geen aandacht en worden letterlijk nooit meer aangeraakt.

 

We ontmoetten artsen en verplegers die hun carrière hadden opgegeven om deze onaanraakbaren wel te willen helpen. Dit in navolging van wat onze Heiland had gezegd. Mat 25:40 NBV: Alles wat jullie gedaan hebben voor één van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.”

 

Leprazending behandelt deze armsten kosteloos. In navolging van de Here Jezus die de melaatsen aanraakte, ‘omhelzen’ de mensen van Leprazending deze onaanraakbaren en geven hen zo weer een nieuw bestaan met nieuwe waardigheid en kansen. Om dit te kunnen betalen is Leprazending bijna volledig afhankelijk van giften. 

 

Helaas kampt het Lepraziekenhuis in Noord-Bangladesh met een tekort aan financiële ondersteuning. Daarom moet mogelijk een deel van het personeel worden ontslagen. Dat is desastreus omdat veel nieuwe patiënten dan geen behandeling kunnen krijgen. Dit is het enige lepraziekenhuis in de regio en de ziekte zal dus om zich heen kunnen gaan grijpen en veel meer slachtoffers maken dan nu.

 

Wilt u meehelpen om Leprazending in staat te stellen deze ‘onaanzienlijksten’, die nergens meer terecht kunnen, te blijven helpen?

 

Warm aanbevolen en hartelijk bedankt voor uw hulp.

 

U kunt hier direct online doneren via de beveiligde verbinding van iDeal

 

Of doneer via:

Stichting ETV

Bankrekening: NL47 RABO 0394022521

Stichting Evangelical Television Europe Apeldoorn o.v.v. Leprazending

 

Deze maand zijn er vier documentaires uitgezonden over het werk van Leprazending. Bekijk deze indrukwekkende afleveringen direct op www.family7.nl/leprazending

 

Lees hier het artikel ‘De pijn van niet meer voelen’ wat eerder deze maand verscheen over Leprazending in het Family7 TV-Magazine.

 


 
 

Family7 in Actie voor de weeskinderen van Malawi

 

Het is nog niet lang geleden dat het kroeshaar van Anny uit Malawi rood was van het proteïnegebrek. Haar handen en voeten waren verschrompeld. Haar buik stond bol vanwege de hongeroedeem, het langdurig ontbreken van noodzakelijke voedingsstoffen. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Anny. Ze is nu een gezond, blij kind van zes jaar oud. Stichting Grace Farm heeft Anny opgenomen in haar weeshuis waar ze kon aansterken en een veilige plek vond. Maar de nood is hoog. Daarom komt Family7 in actie om meer van deze weeskinderen hoop te geven op leven en een betere toekomst.   

In Malawi wonen 1,3 miljoen weeskinderen, dat is meer dan alle inwoners van de provincie Utrecht bij elkaar. Alleen al in de omgeving van Grace Farm wonen honderden kinderen die dringend hulp nodig hebben. Kindersterfte is in Malawi aan de orde van de dag. Grace Farm redt kinderen door ze op te nemen in het weeshuis en te voorzien van voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. En dat niet alleen, de organisatie helpt ook de honderden gezinnen in de omgeving die nauwelijks voedsel hebben in de hongermaanden. Inmiddels werken 600 gezinnen op het land van Grace Farm om soja te bebouwen. Met de opbrengsten kunnen ze mais kopen om de hongermaanden nu wel te kunnen overbruggen.

Om meer weeskinderen en families in de omgeving te kunnen helpen is uw steun hard nodig. Voor 38 euro kan Grace Farm grondstoffen leveren aan een familie om het land te bebouwen. Deze éénmalige investering levert elk jaar weer een nieuwe oogst op. De weeskinderen worden financieel ondersteund vanuit verschillende projecten op Gracefarm. Meer informatie kunt u vinden op www.family7.nl/gracefarm

Helpt u mee?

Hartelijk dank voor uw bijdrage!
Namens Family7 in Actie

Dolf van de Vegte

U kunt hier direct onine doneren via de beveiligde verbinding van iDeal.

Of doneer via:

Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Grace Farm Malawi

 

Deze maand zijn er al twee documentaires uitgezonden over het werk van Grace Farm in Malawi. Zaterdagavond wordt de volgende aflevering uitgezonden om 20.30 uur.

Bekijk deze indrukwekkende afleveringen direct op www.family7.nl/gracefarm

Family7 in Actie: Elke zaterdagavond in juni 20.30 uur


 

Stem voor 'Beste Digitale Zender 2015'

Zoals ieder jaar strijdt Family7 weer mee in de wedstrijd om ‘beste digitale zender’ te worden. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door TotaalTV. Voorgaande jaren heeft Family7 met behulp van de kijkers een tweede en derde plek behaald.  Dit jaar gaan we natuurlijk voor de eerste plek! Help ons mee, ga naar www.totaaltv.nl/pagina/70/ en breng je stem uit!


Bijbelkenners gezocht!

Family7 zoekt bijbelkenners! Voor een nieuwe bijbelquiz zijn we opzoek naar kandidaten. WIJS is een laagdrempelige bijbelquiz waar iedereen aan mee kan doen. Het programma is vanaf 5 oktober op de buis, maar we zijn nog opzoek naar kandidaten. Wil je meedoen of meer informatie? Ga dan naar www.family7.nl/wijs


Geef een Family7-magazine weg

Eind september valt er weer een nieuw Family7 Magazine op de deurmat. En deze maand is het er niet eentje, maar krijgt u er twee. De ene is uiteraard voor uzelf, maar we willen u vragen om de tweede weg te geven aan een familielid, vriend, kennis die Family7 nog niet ondersteund. Zij kunnen op deze manier kennismaken met ons aanbod van prachtige programma’s.


Nieuwe programmering vanaf 5 oktober

Vanaf 5 oktober gaat de programmering van Family7 op de schop. Er komen heel veel nieuwe programma’s en we gaan ons voornamelijk richten op de avond. Meer informatie kunt u vinden in het magazine of op de website. U ontvangt binnenkort ook nog een nieuwsflits met alle nieuwe programma’s.


Save the Date: 27 november

In december bestaat Family7 alweer 10 jaar. We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en krijgen steeds meer mogelijkheden om Gods woord te verspreiden op de Nederlandse televisie. Daarom willen wij op 27 november een dankdienst organiseren waar we u van harte voor uitnodigen! Schrijf de datum vast in uw agenda. Verdere informatie volgt later.


Family7 Live op opwekking 2015

Op 1e Pinksterdag komt Family7 live vanaf de Pinksterconferentie! We zenden vanaf 09.30 uur de ochtenddienst uit via onze zender. Het thema van de conferentie is: ‘Samen Gods Geest Verbindt Generaties.’ Deze ochtend zal Henk Stoorvogel voorgaan en de zangdienst is in handen van Anne Wiersma.  

Natuurlijk zijn we ook met ons team aanwezig op de conferentie. Als jij ook op Opwekking bent, kom dan eens gezellig langs bij onze stand. Doe dan gelijk mee met de screening voor onze nieuwe Bijbelquiz. Deze gaan we in de zomer opnemen en uitzenden vanaf oktober. Ben jij een echte Bijbelkenner en wil jij je kennis wel eens meten? Doe dan mee en wie weet word jij geselecteerd als kandidaat!  
 
Kun je niet komen maar wil je wel de conferentie volgen? Family7 verzorgt de de registraties van de erediensten, optredens en seminars. Dit is tijdens het Pinksterweekeinde live te volgen via de livestream van Opwekking. http://www.opwekkingmedia.nl/stream.
 

Laatste uitzending Café Tinto op 21 mei


​Na vier prachtige seizoenen gaat het dagelijkse ochtendprogramma Café Tinto stoppen. Op donderdag 21 mei is de laatste uitzending. Na meer dan 700 afleveringen stoppen we met het maken van nieuwe afleveringen en gaan we ons in het nieuwe seizoen richten op nieuwe programma’s. Vier jaar lang is Café Tinto veel kijkers tot zegen geweest en verwelkomden we meer dan 2000 gasten die allen hun verhaal vertelden. We zijn dankbaar dat we deze bijzondere verhalen aan u hebben mogen doorgeven. 

Tijdens de zomermaanden blijft Family7 herhalingen uitzenden van eerdere uitzendingen van Café Tinto. 

 
 

Aids, verkrachtingen, criminaliteit, analfabetisme en werkloosheid is de dagelijkse realiteit voor 11 miljoen Zoeloes in de provincie KwaZoeloe-Natal, Zuid-Afrika. Veel kinderen zijn wees omdat hun ouders zijn overleden aan Aids. Deze maand komt Family7 in actie samen met Trans World Radio (TWR) om de Zoeloe-gemeenschap te helpen. Deze maand zendt Family7 een documentaireserie uit over het werk van TWR onder de Zoeloes. 
 
Het voornaamste doel van de actie is om de Zoeloes te bereiken met het evangelie en het geven van voorlichting. Dit is hard nodig want veel mensen hebben HIV/Aids, leven in armoede of zijn verslaafd. Daarnaast zijn veel vrouwen in de steek gelaten of hebben hun man verloren.

Maar hoe bereik je 11 miljoen mensen met Gods Woord die veelal niet kunnen lezen?
TWR bereikt de Zoeloes door radioprogramma’s in hun eigen taal en de massale verspreiding van audio-spelers met de naam ‘Davar’. Deze kleine apparaatjes werken op zonnecellen en zijn zo groot als een mobiele telefoon. De programma’s op de Davars veranderen de levens van vele luisteraars onder de Zoeloe-bevolking.
 
Help mee!
Helpt u mee met het verspreiden van Davars onder de mensen in KwaZoeloe-Natal? Want Gods Woord verandert levens! Een Davar kost € 15,-. Met één audio-speler bereikt u ongeveer tien mensen. Kunnen wij op uw hulp rekenen? U kunt online doneren via de beveiligde omgeving van iDeal op www.family7.nl/twr
U kunt hier ook terecht voor meer informatie over de actie.
 

Hartelijk dank voor uw bijdrage!
 
Inmiddels heeft Family7 al twee documentaires uitgezonden over deze actie. Deze zijn hier terug te kijken. Bekijk hier het interview met Mariëtte Oosterhoff van Trans World Radio die vertelt over de actie.
 
 
Family7 in Actie: Elke zaterdagavond 19.30 uur
Herhaling           :Elke donderdagavond 20.30 uur


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het zijn spannende tijden als we kijken naar de opkomst van de Islamitische Staat en de rol die Turkije daarin speelt. Daarnaast zien we de ontwikkelingen rondom een eventuele atoombom van Iran. Leven we nu in de eindtijd? Worden nu profetieën vervuld? En hoe staat het met ons eigen land?

Zondagavond starten we alweer met de 12e serie van Eindtijd & Profetie waarin drs. Jan van Barneveld deze actuele zaken bespreekt en ingaat op de profetieën die zijn beschreven in de kleine profeten als Joël, Hosea, Amos en Micha.

Bekijk hier de teaser voor de eerste aflevering: http://youtu.be/bibjLVMVkTU

Eindtijd & Profetie :Elke zondagavond 19.30 uur
Herhaling              :Elke woensdagavond 21.00 uur

 

Family7 in Actie voor kinderen in Zuid-Sudan!

 
Rameke (foto links) zit op een bed. Zijn ribben zijn goed te zien boven z’n opgezwollen buikje,
z’n kroeshaar op zijn hoofdje kleurt oranjerood. Een teken van ondervoeding en eenzijdig voedsel. Ramekes huid hangt als een zakje om hem heen. Met nog geen anderhalf jaar oud is hij ternauwernood aan de hongerdood ontsnapt door de hulp van noodhulporganisatie Medair. 


Deze maand februari komt Family7 in Actie voor zwaar ondervoede kinderen zoals Rameke. Kinderen die samen met 40.000 andere oorlogsvluchtelingen in het Batil-vluchtelingenkamp leven in het Zuid-Sudanese Maban. De mensen hier leven zonder hoop of enig vooruitzicht. Nog niet lang geleden moesten ze de bladeren uit de bomen eten om niet van de honger om te komen.
 
De nood is hoog! Helpt u – juist nu - om deze vluchtelingen nieuwe hoop te geven? Om verhalen van wanhoop om te zetten in een verhaal van hoop? Family7 in Actie wil een bedrag van € 25.000 bij elkaar brengen voor het bouwen van een nieuw watersysteem en het ondersteunen van het voedselprogramma van Medair in dit kamp.
 
Kinderen die anders weinig tot geen kansen hebben, kunnen door uw bijdrage worden geholpen. Voor
25 euro kan een kind worden opgenomen in het voedingsprogramma van Medair. Kunnen wij op uw hulp rekenen? U kunt online doneren via de beveiligde omgeving van Ideal op www.family7.nl/zuid-sudan. U kunt hier ook terecht voor meer informatie over de actie.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Deze maand zijn er al drie documentaires uitgezonden over de intense nood van deze ‘vergeten vluchtelingen’ in beeld. Zaterdagavond draait de laatste aflevering. Bekijk deze indrukwekkende afleveringen direct op www.family7.nl/zuid-sudan.

Family7 in Actie: Elke zaterdagavond 19.30 uur
Herhaling           :Elke donderdagavond 20.30 uur
 


Dolf van de Vegte presenteert Café Tinto samen met Alinda Bol

 

Vanaf maart zal Dolf van de Vegte Café Tinto presenteren op de woensdagen en donderdagen. Alinda Bol neemt de maandag en dinsdag voor haar rekening. Vanaf afgelopen oktober presenteerde zij het programma vier dagen per week. 

Alinda moet een stapje terug nemen omdat de combinatie met haar winkel in Bunschoten-Spakenburg niet haalbaar is. “Ik vind het enorm jammer dat het niet lukt om vier dagen te blijven presenteren, maar gelukkig kan ik nog twee geweldige afleveringen per week maken”, aldus Alinda. Het programma blijft uiteraard hetzelfde met elke ochtend boeiende en inspirerende gasten. 
 

Kaarten voor de Family7 Oudejaarsconference met Rob Favier nu te bestellen 

Na het succes van vorig jaar gaan wij ook dit jaar weer samen met Rob Favier de oudejaarsconference uitzenden. En jij kan erbij zijn!
 
  ‘Ik wil mij nérgens mee bemoeien…’ 
Dat is de titel van de christelijke Oudejaarsconference 2014. Cabaretier Rob Favier laat het jaar 2014 de revue passeren op zijn eigen humoristische en scherpzinnige wijze. De opname van de show vindt plaats op vrijdag 19 december in Theater de Spiegel in Zwolle. De nieuwe show belooft nóg leuker te worden dan afgelopen jaar.
 
  Kaarten bestellen
De conference vindt dit jaar plaats in het Theater De Spiegel in Zwolle. Afgelopen jaar was de zaal uitverkocht, bestel daarom uw kaarten snel als u wilt meegenieten van de humoristische en scherpe blik van Rob Favier op 2014!  Kaarten zijn te bestellen via de website van het theater www.odeondespiegel.nl vanaf vijftien euro. Kijk op family7.nl/oudejaarsconference voor meer informatie en tijdstip van uitzending.
 
 
Commercial
  Bekijk hier de commercial (en deel dit in uw netwerk)!

Family7 derde geworden in verkiezing Beste Digitale Televisiezender 2014

Wij hebben de derde plaats behaald bij de verkiezing Beste Digitale TelevisieZender 2014, we zijn geëindigd achter Brava en 24 Kitchen.  
In de laatste nieuwsbrief hebben wij u opgeroepen om mee te stemmen en dat heeft u massaal gedaan. We voelen ons gesteund en zijn bijzonder blij met deze waardering. 
 
Hartelijk dank voor uw steun!


Alinda Bol presenteert Café Tinto
 

Alinda Bol
Alinda Bol is de nieuwe presentatrice van het succesvolle Café Tinto. Alinda neemt het stokje over van Evert ten Ham. Café Tinto zal met de komst van Alinda een andere benadering krijgen maar natuurlijk blijven de gasten en de getuigenissen centraal staan. 
 
‘Ik ben een echt mensenmens en wil heel graag weten wat mijn gasten bezighoudt’ zegt Alinda Bol (44). ‘Ik hoop echt dat mensen bij mij in het programma zich op hun gemak zullen voelen.’ Alinda is getrouwd met Hugo en moeder van twee dochters. Ze is schrijfster en eigenaresse van een cadeau- en boekenwinkel in Bunschoten-Spakenburg. Ze maakt haar debuut in dit programma als presentatrice. Ze werd ‘ontdekt’ toen ze als gast in het programma kwam. Daarna werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan een serie screentests waar ze uiteindelijk als beste keuze uit kwam.
 
Alinda: ‘Ik zie het presenteren als een echte nieuwe uitdaging en daar houd ik heel erg veel van. Het programma zal meer ‘Alinda’ worden: Gezellig en eigentijds. Wat het echt gaat veranderen zullen we vanzelf zien. Café Tinto blijft natuurlijk net zo gezellig, en zal je tijdens een bakje koffie op de hoogte houden van het christelijk nieuws. Natuurlijk willen we ook bemoedigen door te laten zien wat Jezus nu nog steeds doet in mensenlevens. Christen zijn is niet stoffig en saai, maar juist bijzonder leuk en heel mooi.’
 
Uiteraard is het voor Alinda ook best spannend om elke dag drie gasten in de studio te ontvangen en in te spelen op hetgeen er gezegd wordt. ‘Vooral het feit dat het om een live-uitzending gaat vind ik spannend. Er kan niet meer in gemonteerd worden maar komt één op één bij mensen de huiskamer binnen. Wat ik overigens ontzettend leuk vind, is dat ik heel veel mensen ga ontmoeten en er zelf ook ongetwijfeld veel van zal leren. Ik sta voor alles open: nieuwe indrukken, nieuwe onderwerpen, nieuwe mensen. Kom maar op!
 
Voor Family7 directeur Dolf van de Vegte is Alinda Bol een goede opvolger van Evert ten Ham. ‘We geloven dat Alinda het programma nu verder kan dragen. Ze heeft veel kwaliteiten en ik geloof dat de gasten zich bij haar op hun gemak zullen voelen. We zijn er trots op dat ze aan boord gekomen is, ik ben benieuwd wat haar vrouwelijke ‘touch’ zal doen met het programma. Evert heeft bijzonder goed werk geleverd in de afgelopen jaren, hij heeft het programma gebracht waar het nu is. Daar mag Alinda op voortborduren.’ Het nieuwe seizoen van Café Tinto start op maandag 6 oktober.
 

Alinda stelt zich voor
Wilt u al even kennis maken met Alinda? Kijk dan het volgende filmpje waarin de nieuwe presentatrice vertelt wat haar allemaal bezig houdt.  http://youtu.be/0PnpZHoCk38

Cafe Tinto op social media
Vanaf het nieuwe seizoen is Cafe Tinto ook te volgen op social media. Voor een kijkje achter de schermen, leuke foto's quotes en nog veel meer!

Twitter: @CafeTintoTV
Facebook: fb.me/CafeTintoTV

 


Liften in Israël, verrassend gevaarlijk?! 

Wij zenden vanaf aanstaande zaterdag de nieuwe serie 'Holy Hitchhikers' uit.
Bekijk hier de trailer Holy Hitchhikers: http://youtu.be/uhpb1pvhPIA
 
Heel de wereld werd opgeschrikt door 3 Israëlische liftende jongens die werden ontvoerd en later vermoord teruggevonden werden. Een oorlog in Gaza was het gevolg. Waarom waagden deze jongens hun leven door te gaan liften? Liften in een land vol gevaren?

In het televisieprogramma Holy Hitchhikers blijkt dat Israël een land van lifters is. Op elke hoek van de straat staan mensen te liften. Alma de Vries en Melissa Hofland huurden een auto en boden Joden een lift aan. 
In deze 5-delige serie komen zeer verrassende, emotionele en fascinerende verhalen van voornamelijk Joodse mensen naar boven.
 
Verrassend
Dat de verhalen van lifters verrassend zijn wordt duidelijk in het programma.
Een meisje barst in huilen uit terwijl ze achterin de auto zit. Ze blijkt op weg te zijn naar de begrafenis van haar vriendin, die is aangereden door een Palestijn.
Alma en Melissa mogen mee naar de begrafenis en op gepaste afstand filmen. En dan worden ze door de familie naar voren gehaald met het verzoek alles te filmen.
 
Alma: "We zijn in de auto gestapt met camera en al, omdat er geen land zoveel in het nieuws is als Israël. Heel de wereld struikelt over hen, terwijl God zegt dat Hij dit land weer zal ‘inzaaien’ met Zijn volk.
Er zijn veel vragen omtrent Israël. We wilden deze vragen niet aan de deskundigen stellen, maar aan de Joden zelf. Hoe kijken zij aan tegen de woorden die God over dit land heeft gesproken? Hoe is het voor hen om in de voortdurende spanning van de omringende vijandige landen te leven? Ervaren zij zelf bescherming van God?”
 
Gevaarlijk
Alma en Melissa probeerden ook in Hebron in contact te komen met lifters.
Maar daar worden ze belaagd door stenen gooiende Palestijnen en kunnen ze net op tijd bij de auto komen en wegrijden.
Ook dan gebeurt er weer iets verrassend. Alma: “Toen we wilden wegrijden, kwamen er uit het niets twee Joden bij onze auto.
De ene man duwt dan een briefje onder de neus van Melissa, het blijkt een gebedslied te zijn. Terwijl wij door de straten rijden, zingt hij een gebedslied over de stad Hebron.
 
Uitzendingen
Holy Hitchhikers wordt tussen 9 augustus en 6 september elke zaterdag om 19:30uur uitgezonden.
Elke dinsdag wordt de aflevering om 22:00uur herhaald.

Family7 zendt live NDdebat uit op internet

Aaanstaande vrijdag 31 januari om 12:00u zendt Family7 het NDdebat met de fractievoorzitters van het CDA, de ChristenUnie en de SGP live uit op internet. De drie fractievoorzitters gaan met elkaar in debat in de kantine van het Nederlands Dagblad onder leiding van André Zwartbol. 

Met twee belangrijke verkiezingen voor de boeg, gemeenteraad en Europees Parlement, wordt 2014 een spannend jaar en staat er veel op het spel. Beide verkiezingen zijn ook een graadmeter. Hoe beoordeelt de kiezer de scherpe oppositiekoers van het CDA? En is de rol die ChristenUnie en SGP hebben gekozen rond het kabinet Rutte-2 ook echt wat hun kiezers willen?

Wil je zelf mee discussiëren of vragen stellen? Dat kan! Gebruik #NDdebat op twitter en kijk live mee op www.family7.nl/nddebat

​Family7 in actie voor verzoening in Rwanda

Vanaf aanstaande zaterdag 1 februari begint de vierdelige serie van Family7 in Actie over het werk van 'Stichting Cornerstone' in Rwanda. Deze Nederlandse organisatie zet zich in voor verzoeningsprojecten. Twintig jaar na de genocide is het land nog steeds verscheurd door haat en bitterheid. Zonder vergeving gaat het land kapot.

Door het werk van stichting Cornerstone zijn steeds meer slachtoffers en daders in staat om elkaar te vergeven. Zo komt er weer hoop op een nieuwe toekomst. Kijk hier alvast de indrukwekkende trailer op de website www.family7.nl/rwanda

  • Aflevering 1 - Zaterdag 1 februari om 19.30 uur

  • Aflevering 2 - Zaterdag 8 februari om 19.30 uur

  • Aflevering 3 - Zaterdag 15 februari om 19.30 uur

  • Aflevering 4 - Zaterdag 22 februari om 19.30 uur

Café Tinto zoekt persoonlijke verhalen

Het ochtendprogramma Café Tinto is opzoek naar persoonlijke verhalen. Dagelijks is er in het programma één gast die vertelt over wat God in zijn of haar leven heeft gedaan. Jezus zelf roept op om te getuigen van wat Hij doet in ons leven. En daarom is de redactie van Café Tinto opzoek naar uw verhalen van hoop. Weet u een verhaal dat de kijkers kan inspireren en bemoedigen? Heeft u een wonder meegemaakt? Of is uw leven 180 graden gedraaid? En wilt u daar van getuigen? Stuur dan een mail naar de redactie van Café Tinto met een korte beschrijving van wat er is gebeurt, uw telefoonnummer en uw mail-adres en dan neemt de redactie contact met u op. Stuur een mail naar cafetinto@family7.nl

Christelijke Top25 bij Bright.FM

​Sinds januari zendt Bright.FM de Top 25 uit. Deze lijst is iedere week op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren. De vijfentwintig mooiste nummers worden non-stop uitgezonden met daar tussendoor een overzicht van de Amerikaanse Billboard Christian Top 25, een update van het laatste muzieknieuws uit de christelijke muziekwereld. Deze Top 25 drukt een duidelijk stempel op onze muzieksamenstelling. We werken aan meer herkenbaarheid in dit nieuwe jaar. Luister Bright.FM via www.bright.fm

Decemberactie levert €56.335 op!

Inmiddels is de maand december afgelopen. We zijn zeer dankbaar voor de giften die u heeft gegeven voor onze decemberactie. De huidige stand staat op €56.335 en nog steeds ontvangen we giften. Juist in deze tijden van crisis overtreft dit onze verwachtingen. Het uitzendplatform kost meer dan €100.000 en wordt dit jaar geïmplementeerd. Steeds als wij ons vertrouwen op de Heer stellen zien we dat Hij altijd op tijd voorziet. Wat een zegen! Heeft u in de maand december ons niet kunnen steunen en wilt u later dit jaar dat doen, dan is dat altijd mogelijk. Ga daarvoor naar www.family7.nl/decemberactie2013. De grootste steun blijft gebed.

Win het boek 'Bijna Thuis' van Billy Graham in Café Tinto

Deze week is er elke dag telefonisch contact met Jan Jacob Hoefnagel van Dorcas. Hij is in Ethiopië en bezoekt daar verschillende adoptieprojecten van Dorcas. Café Tinto belt dagelijks met Jan Jacob en geeft daarbij vijf boeken weg van Billy Graham, ‘Bijna Thuis’. Weet u antwoord op de volgende vraag: Hoeveel adoptie-projecten heeft Dorcas in Ethiopie? Stuur uw antwoord naar cafetinto@family7.nl dan maakt u kans op één van de boeken. Het antwoord op de vraag is te vinden op www.dorcas.nl.

Bestel de DVD van de oudejaarsconference Rob Favier

De oudejaarsconference van Rob Favier was een groot succes. Voor een vol theater blikte de cabaretier terug op het jaar 2013 met het thema ‘Zo waarlijke helpe ik God almachtig’. De show werd op oudjaarsavond uitgezonden en door enorm veel mensen bekeken. U kunt de conference nu ook thuis bekijken door hem te bestellen op DVD. Voor slechts €10,- kunt u de DVD bestellen op de website van Rob Favier www.robfavier.nl

 
 
gls WOH
 
GodsGenade meteogroup