André Schaap: "De Heer voorziet."

 
appscape flourish WOH
 
GodsGenade meteogroup
 
       
 
Andre Schaap
  Christen zijn en zakendoen. Voor André Schaap (54), eigenaar van een goedlopend administratie-kantoor in Huizen, kunnen die twee niet los van elkaar.    
           
  Vanuit het werk als tegelzetter begon hij op z'n 18e in de administratie van een bedrijf. “Ik wist niets van dat vak af, maar na vier maanden tegelzetten wist ik in ieder geval dat ik iets anders wilde.”

Al snel werkt hij zich op tot een managementpositie. André: “Toen kreeg ik als jonge knaap de kans om een handelsonderneming en betonreparatiebedrijf te helpen opbouwen. Ik was de financiële man daar. Het begon relatief klein met een paar ton omzet, maar toen ik het bedrijf na tien jaar verliet hadden we een omzet van 10 miljoen.”

Als André 34 is, krijgt zijn vrouw Paula een hersentumor. “Ik vond dat ik thuis moest zijn om mijn vrouw en kinderen te ondersteunen. Zo is eigenlijk mijn eigen bedrijfje ontstaan. In de garage heb ik toen een kantoortje gebouwd. Ik was één van de eersten die een vast bedrag per jaar vroeg, zonder extra bijkomende kosten te declareren. Dat was toen vrij bijzonder. Dat veroorzaakte veel goodwill waardoor ik snel veel klanten kreeg. Het bedrijf waar ik weg was gegaan, had z'n financiën ook bij mij ondergebracht. Dat was zoveel werk dat ik daar speciaal iemand voor moest aannemen. Na een aantal jaar werd plotseling binnen een week dit bedrijf verkocht en raakte ik mijn grootste klant kwijt. Ik zat opeens met een gat van 130.000 gulden. Ik was gewend om mijn werk altijd aan de Heer op te dragen en was daarom niet bang. Tegelijkertijd waren er problemen in onze gemeente van destijds. Ze vroegen mij om bij te springen, maar ze konden me niet betalen. Ik had opeens veel tijd over, dus ik deed het. Dat duurde van april tot december in 1997. Toen het probleem was opgelost kon ik weer verder met mijn bedrijf. Er had zich in de tussentijd niet één nieuwe klant gemeld en wat ik nog had, was te weinig om van rond te komen. Toen bad ik: Heer, wilt U voorzien, zoals U altijd heeft gedaan? Binnen een week had ik er zonder mijn toedoen zes klanten bij en zat ik met mijn omzet boven het niveau van voor de problemen in het bedrijf. De Heer voorziet.”

Ook tijdens de ziekte van zijn vrouw ziet André Gods helpende hand. “Ik ben naast mijn bedrijf vijftien jaar de verzorger van mijn vrouw geweest. Ik deed alles in huis en had ook de zorg voor mijn kinderen. Toen voelde het alsof ik het makkelijk aankon. Nadat mijn vrouw in 2005 overleed en ik later opnieuw trouwde, zag ik hoe God mij en de kinderen door die situatie heen had gedragen. We dienen een geweldige liefdevolle God en Vader.”

Deze tekst komt uit het artikel "Family7 gaat christen ondernemers ondersteunen met business club" (door Alexander Blom) uit de 7Actueel.

   
             
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!