Thijs v/d Horst: "Lastige combinatie"

 
appscape flourish WOH
 
GodsGenade meteogroup
 
       
 
Thijs van der Horst
  Klankbord bij de oprichting van de Business Club is Thijs van der Horst (46), voormalig ondernemer. Thijs is een levend bewijs dat christen zijn en zakendoen soms een lastige combinatie kan zijn.    
           
  In zijn hoogtijdagen had hij een verkooporganisatie met 150 mensen onder zich, verdeeld over een aantal vestigingen. Thijs: “Ik was in die tijd nog geen christen. We hadden veel geld te besteden, we leidden een luxe leventje. Ik kon alles doen waar ik zin in had, we hadden alles. Mijn bedrijf liep top!”

Dan zorgt een zakelijke bespreking dat de succesvolle ondernemer begint te veranderen. Thijs: “Ik liep een restaurant binnen in Purmerend voor een bespreking en daar zat mijn collega met wie ik had afgesproken. We hadden samen best het een en ander uitgespookt op zakelijk gebied. Ik wist niet wat ik zag, hij was compleet anders geworden. Hij zag er zelfs anders uit. Blijkt dat -ie christen was geworden. Hij zei tegen mij: ‘Thijs, God is met je bezig.' Ik wist niet wat ik hoorde. Toch was dit het begin van een zoektocht. Ik werd nieuwsgierig en ben gaan graven. Na vijf maanden hebben ik en mijn vriendin, die later mijn vrouw werd, ons leven aan de Heer gegeven. Dat is nu vijf jaar geleden.”

Als Thijs christen wordt, begint hij ook in te zien dat het goed is om God te betrekken bij zijn bedrijf. Thijs: “Ik bad: Heer, laat het uw business zijn.” Dan gebeurt er iets heel onverwachts. “Na drie maanden waren mijn bedrijf en ik plotseling failliet. Mijn privévermogen kon ook worden aangesproken, dus ik zat echt aan de grond. Mijn vrienden zeiden: ‘Jij bent lekker bezig met je God. Kijk dan, je raakt alles kwijt!' Op dat moment was ik heel boos op God. Nu zie ik dat mijn business echt niet goed in elkaar zat. Alles draaide om geld, geld, geld, geld. Je kocht vrijheid en macht. Achteraf gezien is mijn faillissement mijn redding gebleken. Ik ben echt 180 graden omgedraaid. Nu gaat het niet meer om geld, maar wil ik anderen ondersteunen en helpen met advies. Dat doe ik nu bijvoorbeeld ook bij Family7 op het gebied van de Business Club. Op dit moment heb ik geen bedrijf meer, maar ik sta open voor wat God wil doen in mijn leven.”

Gezamenlijke passie
Thijs van der Horst over de Family7 Business Club: “Een geestelijke business club is totaal anders dan een zakelijke. Je hebt een gezamenlijke passie. Daar kun je elkaar in helpen. Je deelt verhalen en visies met elkaar. En je vraagt jezelf af: Hoe kan ik de zaak van mijn broeder helpen opbouwen? Het gaat dus om Gods koninkrijk en minder om je eigen toko. Ik ben daarin veranderd sinds mijn bekering. Vroeger wilde ik iemand nog wel eens een worst voor de neus houden, terwijl ik wist dat ze die nooit zouden kunnen pakken. Het ging allemaal om de knikkers. Nu zou ik daar niet mee weg komen, dat zou tussen God en mij in komen te staan. ”

Deze tekst komt uit het artikel "Family7 gaat christen ondernemers ondersteunen met business club" (door Alexander Blom) uit de 7Actueel.

   
             
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!