FAMILY7 IN ACTIE VOOR WEESKINDEREN IN MALAWI

Het is nog niet lang geleden dat Anny uit Malawi rood haar had van het proteïnegebrek. Haar handen en voeten waren verschrompeld. Haar buik stond bol vanwege de hongeroedeem, het langdurig ontbreken van noodzakelijke voedingsstoffen. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met Anny. Ze is nu een gezond, blij kind van zes jaar oud. Stichting Grace Farm heeft Anny opgenomen in haar weeshuis waar ze kon aansterken en een veilige plek vond.


Anny is weer aangesterkt
 
In maart reisde een cameraploeg van Family7 met een afvaardiging van Stichting Raise naar Grace Farm in Malawi, in het zuidoosten van Afrika.. Twee derde van de inwoners van Malawi leeft onder de armoedegrens. Onder hen zijn ook veel kinderen. Het aantal weeskinderen wordt er geschat op 1,3 miljoen.
 
Landbouwproject helpt weeskinderen
Grace Farm beschikt in Malawi over een succesvol landbouwproject waar sojabonen en macadamianoten worden verbouwd. Met de opbrengsten van dit project wil Grace Farm lokaal economie creëren, maar ook hulp bieden aan weeskinderen in de vorm van scholing en opvang. Het plan is om binnen enkele jaren 50.000 bomen te planten. De teller staat nu al op een kleine 12.000 bomen, waarvan de eerste 3.000 al vrucht dragen. Met de opbregsten worden de weeskinderen op het project onderhouden.

Grace Farm helpt al 600 kansarme gezinnen
Ook hebben inmiddels ruim 600 arme gezinnen een stuk land tussen de macadamiabomen toegewezen gekregen waarop ze zelf soja verbouwen met grondstoffen die worden verstrekt door Grace Farm. Grace Farm koopt vervolgens de oogst tegen een gegarandeerde en eerlijke prijs zodat deze gezinnen een extra inkomen verdienen. Met dit geld kunnen deze mensen mais kopen om zo de hongermaanden te overleven. De opbrengsten voor Grace Farm vloeit weer terug naar de zorg voor de weeskinderen en naar inkoop van meer grondstoffen voor soja voor nieuwe arme gezinnen die ook hulp nodig hebben.


Family7-team met gezinnen die nu weer zicht hebben op een betere toekomst

Geen goed onderwijs voor weeskinderen
Op dit moment biedt Grace Farm aan 38 weeskinderen een thuis. Dit betekent een veilige plek waar de kinderen zoals Anny voedsel, onderdak en gezondheidszorg krijgen en bovenal liefde en aandacht. De kinderen hebben momenteel geen goed onderwijs. Nu moeten ze dagelijks kilometers lopen om naar school te gaan. Naast de tijd en energie die dit de kinderen kost is het ook erg onveilig en zitten de ze in klassen van soms wel 100 leerlingen. Daarom is het hard nodig om een eigen schoolgebouw te bouwen op het terrein, zodat ze later ook een goed kans hebben op werk.
 
Help mee!
De school kost 36.000 euro. Een groot bedrag. Maar als 1000 mensen 36 euro geven hebben we het bedrag al bij elkaar. Op deze manier draag je bij om de kansarme kinderen op Grace Farm weer een nieuwe toekomst te geven.

Wilt u ons en vooral de kinderen in dit door honger en armoede geteisterde land ook helpen?
Hartelijk dank voor uw gift.
Dolf van de Vegte, directeur Family7 

U kunt de beveiligde Idealfunctie gebruiken op deze pagina of stort uw gift op: 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Grace Farm Malawi

 
PS. De documentaireserie over Grace Farm is in juni elke zaterdagavond te zien op Family7. 
 
 
 
 
 

Lees hier het volledige artikel
over het werk van Grace Farm

 

 

 
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.
 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Grace Farm Malawi
Meer informatie over Grace Farm

Help mee met het bouwen van een school!

Macadamiabomen planten om de honger tegen te gaan. Plant ook een boom.


Teaser aflevering 1. Uitzending: 4 juni 20:30


Teaser aflevering 2. Uitzending: 11 juni 20:30


Teaser aflevering 3. Uitzending: 18 juni 20:30
 
Teaser aflevering 4. Uitzending: 25 juni 20:30


 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!