FAMILY7 IN ACTIE VOOR LEPRAPATIËNTEN IN BANGLADESH

Dit is Chan Sori. Ze woont op het platteland van Bangladesh. Haar huid is gerimpeld en getekend
 door de jaren. Chan heeft geen tenen meer, als gevolg van lepra zijn haar voeten verminkt. Ze
is inmiddels behandeld en genezen. Maar haar familie is toch nog steeds doodsbenauwd voor besmetting, daarom leeft ze opgesloten in een donker hutje van twee bij twee meter. Hier wacht ze nu al twintig jaar eenzaam op haar dood.

 
De christelijke organisatie Leprazending werkt onder zware omstandigheden in dit overwegend islamitische land. Ze doen alles om Chan te ‘bevrijden uit haar gevangenis’. Dat doen ze door haar familie en de lokale bevolking uitgebreid voor te lichten over lepra. Het is een langdurig proces, want het stigma op de ziekte is enorm in Bangladesh. In de afgelopen jaren heeft Leprazending met groot doorzettingsvermogen, duizenden ex-patiënten zoals Chan hun leven weer teruggegeven.
Het filmteam van Family7 in Actie ontmoet de moslimboer Rofiqul in het ziekenhuis van Leprazending. Deze man kon zijn ogen letterlijk niet meer sluiten door lepra. Hij stond op het punt om blind te raken door de ontstekingen aan zijn ogen. Dit zou hem permanent tot de bedelstaf hebben veroordeeld. Rofiqul: “Mijn eigen dokters wilden mij niet helpen, maar de christenen hier doen dat wel. Ik word weer als mens behandeld.” Rofiqul is na de operatie weer in staat om zijn ogen te sluiten. De doctoren van Leprazending hebben niet alleen zijn lichaam gered, maar ook zijn leven.
 
Leprapatiënten zijn straatarm en kunnen de behandeling niet betalen. Family7 komt in actie voor deze mensen. Voor 210 euro kan Leprazending één patiënt een nieuw leven geven. Hiermee voorkomt de organisatie dat deze levens worden verwoest door de ziekte. Zo krijgen deze mensen weer een hoopvolle toekomst! Met uw steun willen we vijfhonderd leprapatiënten helpen. Doet u mee? Hartelijk dank voor uw gift!
Dolf van de Vegte, directeur Family7. 

U kunt de beveiligde iDealfunctie gebruiken op deze pagina of stort uw gift op: 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe Apeldoorn.
O.V.V. Leprazending

 
 
 
 

 

 
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.
 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Leprazending

Bekijk hier alle films en promo's. Klik op de drie streepjes in de film. 
 
 
 


 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!