In deze serie gaat Jennifer Birahy op bezoek bij opa’s en kleinkinderen met een bijzondere band. Wat maakt dat jouw opa de beste is?
 
We waren diep geraakt door het verhaal van Johan en zijn opa Henk. Opa Henk heeft een grote passie voor de stad waar- in hij woont: Lelystad. Hij was één van de mannen die destijds de boeren selecteerde die naar de polder wilden komen om daar een bedrijf te beginnen. Hij woont al vierenveertig jaar met zijn vrouw in Lelystad en samen hebben ze de stad zien groeien. Dit bijzondere echtpaar is vergroeid met de polder.
 
OOIEVAAR
Toen wij als opnameteam Lelystad in kwamen rijden, wachtte ons een grote verrassing. We reden langs een lichtmast en verdeeld over de lichtmast, van hoog naar laag, zagen we minstens acht bewoonde ooievaarsnesten! Toen we bij onze gastheer aan de koffie zaten, vertelde hij dat
een vrouw in de buurt vanuit Amsterdam naar Lelystad verhuisd was. Tot haar grote verrassing stond er een ooievaar voor haar deur. Vertederd gaf ze de enorme vogel vis te eten. Een wijze les uit Lelystad: voer nooit een ooievaar want hij gaat nooit meer weg!
 
VECHTER
Is opa Henk zo bijzonder omdat hij in Lelystad woont? Zijn enthousiasme voor de stad maakt hem zeker bijzonder. Maar je gaat pas echt van deze man houden als zijn kleinzoon binnenkomt... kleinzoon Johan. Een heerlijke, spontane en gezellige jongen van 17 jaar. Opa Henk weet zich het moment dat Johan geboren werd nog heel goed te herinneren. Na een zwangerschap van 29 weken kwam hij ter wereld. Een prachtige baby, een vechter! Hij lag in de couveuse met allemaal toeters en bellen. Een spannende tijd. Vanwege de langdurige beademing kreeg Johan een hersenbloeding.

ONTWAPENEND
Wat een zorgen om dit kind! Zou hij een kasplantje worden? Zou hij ooit kunnen lopen? Of praten? De verwachtingen van de artsen waren laag. Maar Johan bleek een vechter! Toen we aankwamen bij het
huis van opa Henk was het Johan die ons binnenliet. Het was Johan die ons hele team meteen ontwapende met zijn prachtige glimlach. En het was Johan die per se naast de cameraman wilde zitten. Tsja... dat wil ik u natuurlijk niet onthouden... de presentatrice van ‘Mijn opa is de beste’ is ontzettend lief en mooi om te zien... maar die cameraman... die is zo stoer!
 
DELEN
Natuurlijk hebben we niet alleen bij Johan gefilmd. Wist u dat één van de grondleggers van de Opwekkingsconferenties een geweldige opa is? Een opa vol verhalen. Een opa met een grote passie voor God en het evangelie. Een passie die zijn klein- zoon geërfd heeft. En wat dacht u van een opa en een kleindochter die beiden genezen zijn door God! Hun hart en mond lopen ervan over. Beiden willen niets liever dan dit wonder met de hele wereld delen. Bent u benieuwd geworden naar Johan en zijn opa? En al die andere opa’s en kleinkinderen? Kijk dan vanaf 6 oktober elke donderdag naar ‘Mijn opa is de beste’! 

Mijn opa is de beste, elke donderdag om 21:00 uur

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
‚Äč