FAMILY7 IN ACTIE VOOR OVERLEVENDEN NA DE AARDBEVING IN NEPAL

Dit is Radhika. Deze Nepalese dame is 22 jaar oud en heeft twee kinderen. Toen de aardbeving twee jaar geleden plaatsvond was ze ontzettend bang. Ze vertelt: ‘Ik wist niet waar ik naar toe moest, alles beefde en er kwamen allemaal stenen naar beneden, ik ben naar het open veld gerend. Mijn huis was onbewoonbaar en we hebben eerst met alleen maar een stuk zeil boven ons hoofd gewoond. Mijn zoontje was pas net een jaar oud. M’n jongste is onlangs geboren in een tijdelijk krotje waar we bijna twee jaar woonden. Het was verschrikkelijk. Elk moment was ik bang voor het leven van mijn kinderen.’
 
Wanneer ons camerateam haar nieuwe aardbevingsbestendige huis bezoekt, kan Radhika weer voorzichtig lachen. Ze is ontzettend dankbaar voor haar nieuwe veilige huis wat ze niet had kunnen bouwen zonder de steun van Medair. De christelijke noodhulporganisatie is begonnen met de coördinatie, logistieke en technische begeleiding bij de bouw van meer dan 1.200 aardbevingsbestendige huizen in een arm, afgelegen Nepalees berggebied.
 
Maar nog lang niet iedereen kan worden geholpen en de situatie voor veel Nepalezen in dit gebied is nog steeds levensgevaarlijk. Want de kans op een nieuwe grote aardbeving op korte termijn is volgens onderzoeken groot. De krotten of bouwvallen waar ze nu in wonen zullen dan zeker boven hun hoofden instorten. Ze leven letterlijk op een tikkende tijdbom.
 
 
Nog zeker 1000 arme families in dit gebied hebben zo snel mogelijk hulp nodig. Helpt u ook mee? Omdat Medair al ondersteuning krijgt van o.a. Swiss Solidarity en de Nepalese overheid ook bijdraagt, is uw euro vijf euro waard. Van elke 1.000 euro die we bijeenbrengen kan al één veilig huis van 5.000 euro worden gebouwd! Helpt u mee om zoveel mogelijk mensen te helpen aan een veilig onderdak?
Alvast hartelijk dank voor uw gift en/of gebed!

Dolf van de Vegte, directeur Family7. 

U kunt de beveiligde Idealfunctie gebruiken op deze pagina of stort uw gift op: 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. MedairNepal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.
 
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. MedairNepal

Lees hier het artikel uit het Family7 TV Magazine


Bekijk hier alle films en promo's. Klik op de drie streepjes in de film. 
 
 


 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!