FAMILY7 IN ACTIE VOOR KINDEREN IN ZUID-SUDAN

Rameke (zie foto rechts) zit op een bed. Zijn ribben zijn goed te zien boven z’n opgezwollen buikje. Het kroeshaar op zijn hoofdje kleurt oranje-rood. Een teken van ondervoeding en eenzijdig voedsel. Ramekes huid hangt als een zakje om hem heen. Met nog geen anderhalf jaar oud is hij ternauwernood aan de hongerdood ontsnapt door de hulp van Medair. Deze noodhulporganisatie is de enige hoop voor 40.000 oorlogsvluchtelingen, die zijn ondergebracht in Batil vluchtelingenkamp in het Zuid-Sudanese Maban.
 
Stille ramp
Een paar maanden geleden was ik met een filmploeg van Family7 in Zuid-Sudan om de nood van deze vergeten vluchtelingen in beeld brengen. De verhalen zijn hartverscheurend. Op dit moment kijkt de wereld vooral naar het oplopende geweld in Syrië en Irak en naar de ebolacrisis. Zuid-Sudan lijkt een ‘stille ramp’ te worden. We zagen de grote nood, nog maar kort geleden aten de mensen in het kamp de bladeren uit de bomen om niet van de honger om te komen.. Voor deze ‘vergeten’ mensen komt Family7 in Actie.
Levensreddende hulpprogramma’s
Medair is verantwoordelijk voor alle eerste hulp op het gebied van gezondheidszorg en levensreddende voedingsprogramma’s. De hulporganisatie voorziet in alle water- en sanitatiebenodigdheden in dit vluchtelingenkamp. Medair screende vorig jaar al meer dan 76.000 kinderen (onder de vijf jaar) op ondervoeding. Uit die groep moesten meer dan 6000 kinderen worden behandeld voor ernstige of middelmatige ondervoeding. Maar nog steeds is de nood hoog! Kinderen die anders weinig tot geen kansen hebben, kunnen door uw bijdrage worden geholpen.
 
Uw hulp maakt het verschil!
Helpt u – juist nu - om vluchtelingen zoals Rameke nieuwe hoop te geven? Om verhalen van wanhoop om te zetten in een verhaal van hoop? Family7 in Actie wil een bedrag van € 25.000 bij elkaar brengen voor het bouwen van een nieuw watersysteem en het ondersteunen van het voedselprogramma van Medair in Maban.
 
Hartelijk dank voor uw gift.
Dolf van de Vegte, Directeur Family7
 
P.s. Voor maar 25 euro helpt u een kind als Rameke weer gezond te worden. Kunnen wij op uw hulp rekenen?
U kunt de beveiligde Idealfunctie gebruiken op deze pagina of stort uw gift op: 

Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Medair

Commercials
 
 
Afleveringen
​​

 
Maakt u liever gebruik van een andere betalingsmethode, bijvoorbeeld CreditCard of een kadobon? Klik hier.

Of maak uw gift over naar:
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394022521
Stichting Evangelical Television Europe
Apeldoorn. O.V.V. Medair

Meer informatie over Medair
 
 
 
 
 
 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!