HOE ZIET DE HEMEL ERUIT?

Hoe de hemel eruit ziet, dat weet Henk Binnendijk niet. Toch koos hij deze titel voor zijn boek, en voor de gelijknamige serie die vanaf ‪zondagavond‬ ‪6 oktober‬ wekelijks te zien is op Family7. De hemel wordt honderden keren genoemd in de Bijbel. Het is de plaats waar God woont.

In de eerste aflevering vertelt Henk hoe hij tientallen jaren geleden een lezing gaf tijdens een conferentie. "Mijn thema was toen: de hemel nu, de aarde straks. Op diezelfde conferentie sprak ook Corrie ten Boom, de volgende dag. Zij begon haar lezing met: "Wat heb ik genoten van de lezing van Henk gisteren. Maar," voegde ze er vervolgens aan toe: "wat was hij eenzijdig!". Toch denk ik dat de focus bij christenen vandaag veel te vaak ligt op "de aarde nu", en dat we de hemel beschouwen als iets wat later wel eens komt en wat nu niet relevant is. Te vaak wordt gesproken over de hemel als de plek waar je heen gaat als je overleden bent. Maar het belang van de hemel nu, dat wil ik benadrukken!"

In de studieserie gaat Henk Binnendijk in op allerlei thema's en vragen: Jezus heeft het regelmatig over het Koninkrijk der Hemelen, maar wat is dat Koninkrijk? Verlangen we wel voldoende naar de hemel? Wat voor plaats neemt Israel hierbij in? Wat wordt onze taak in de hemel? En hoe kunnen we ons daar zo goed mogelijk op voorbereiden?

Sara van Oordt, presentator: "Henk weet met zijn Bijbelstudies op een laagdrempelige manier de harten van mensen te raken met zijn grote passie: laten zien hoe groot God is en hoe lief Hij ons heeft. Door deze serie heen besef je als christen steeds meer waar je het allemaal voor doet, wat het grote doel is dat God met de mens voor ogen heeft".

Tijdens het schrijven van het boek, maar ook tijdens de opnames voor Family7, ervoer Henk een worsteling, zo vertelt hij. Schrijven en spreken over de hemel is lastig, juist omdat het gaat om de heiligheid en grootheid van God. Henk: "Ik hoop dat mensen door deze serie meer gaan verlangen naar de hemel, maar dan vooral ook naar de hemel nu, in dit leven. 
 
Hoe ziet de hemel eruit?
Vanaf oktober, elke zondag om 19.30 uur.
 

​​

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!