Meer debatten, informatie en inhoud in nieuw seizoen Uitgelicht!

Meer debatten, informatie en inhoud in nieuw seizoen Uitgelicht!

23 augustus 2022
Uitgelicht bij Family7 - nieuwe seizoen actualiteitenrubriek 2022

Na een zomerstop van acht weken keert het actualiteitenprogramma Uitgelicht! van Family7 maandag 29 augustus weer terug op tv. Elke werkdag duidt het programma de actualiteit vanuit christelijk perspectief. Belangrijk, want ook de polarisatie onder christenen wordt groter.

Kloof
De handen van eindredacteur en presentator Stephan Bouman jeuken om weer te beginnen. “Er gebeurt van alles in de wereld. De kloven in de samenleving, tussen politiek en burger, Randstad en provincie, christelijk en niet-christelijk en op zoveel meer plekken, worden steeds groter. We begrijpen de ander vaak niet meer, maar zijn tegelijkertijd ook niet meer bereid om naar elkaar te luisteren. En dat zie je helaas ook tussen christenen gebeuren.” 

Verdieping
Dat is iets waar Uitgelicht! tegen wil strijden. Het programma biedt elke dag verdieping en achtergrond bij actuele thema’s. “Ik hoop dat mensen na elke uitzending een onderwerp beter begrijpen en zich misschien ook wat beter in de andere kant kunnen inleven. En in elk geval geïnformeerd hun mening kunnen vormen in plaats van gebaseerd op de mening van een zogenaamde BN’er in een talkshow.”

Stikstof
Om dat te bereiken probeert Uitgelicht! dit seizoen ook wat meer debatten te organiseren. Maar die moeten wel op gelijk niveau gevoerd worden. Bouman: “Dus geen debat om het debat, maar een debat om de materie beter te begrijpen. Om een onderwerp vanaf de andere kant te bekijken.”

Onderwerpen die dit seizoen in elk geval voorbij zullen komen zijn de huidige discussie rond stikstof, de asielproblemen, armoede en het komende zorgakkoord. Maar ook typische Family7-thema’s als christenvervolging, medische ethiek en Israël zullen zeker niet ontbreken. 

Waar te zien?
Uitgelicht! is vanaf maandag 29 augustus elke werkdag om 20.30 uur te zien op Family7. Het programma wordt wisselend gepresenteerd door Riekelt Pasterkamp, Sara van Oordt, Stephanie van der Horst, Laurens Sok en eindredacteur Stephan Bouman. Family7 is overal in Nederland te zien, onder andere via Ziggo op Kanaal 230, via KPN op Kanaal 78 en via T-Mobile op Kanaal 379 of via de site www.family7.nl. 
 

advertentie