Opwekking 2024

Opwekking 2024

09 april 2024
Opwekking Digitaal Publiek

Dit jaar zenden wij verschillende programma-onderdelen van de Pinksterconferentie in Biddinghuizen live uit. De conferentie wordt gehouden tijdens het Pinksterweekend, van 17 tot en met 20 mei. Bekijk de diensten live via Family7 op tv (kijk hier hoe je Family7 kunt ontvangen) of direct na afloop via www.familly7.nl/plus.

Ook hebben we samen met Ruben Flach, directeur van Opwekking, seminars opgenomen over het thema van de conferentie: ‘Dichterbij’. Je kunt de seminars nu al gratis via Family7 Plus bekijken!

Family7 stand op de Pinksterconferentie

Family7 heeft een stand op Opwekking. Kom je even langs? Kinderen kunnen dan ook hun ingekleurde kleurplaat bij ons inleveren en wie weet win je dan wel een prijs. Je kunt de kleurplaat hier downloaden. Ook kunnen kinderen zich inschrijven voor de Family7 Kidscrew. Je mag dan samen met andere kinderen een camerateam vormen en de bezoekers van opwekking interviewen voor televisie!

Live uitzendingen van het hoofdprogramma

Vrijdag 17 mei

19.15 – 21.30 uur
Samenkomst: Wees welkom in mijn aanwezigheid - Chris van Zwol

21:30 - 22:00 uur
TV Seminar 1: Kinderen dichterbij God - Marieke van der Vegt & Hanna Cremer Eindhoven

22:00 - 23:00 uur
Gebedsconcert: met Joke Buis & Band

Zaterdag 18 mei

09:45 - 12:00 uur
Samenkomst: It’s all about the presence of God - Pete Greig

12:35 - 13:05
TV Seminar 2: Jongeren dichterbij God - Joshua van der Vegt, Maryse van Balen

16.00 – 17.30 uur
LIVE Concert Opwekkingband:  Met opname livevideo’s van de nieuwe Opwekkingsliederen.

19:15 - 21:30 uur
Samenkomst: Godwin Arhin en Gertrude Boon - Wie volg je?

21:30 - 22:00 uur
TV Seminar 3:  Dertigers en veertigers dichterbij God - Willemijn de Weerd, Harry van de Pol

22.00 – 23.00 uur
Open Heaven Worship:  o.l.v. Julian Goedhart

Zondag 19 mei

09:45 – 12.00 uur
Samenkomst: Ruben Flach – Viering Heilig Avondmaal - Dichterbij’ een opwekking

12:00 - 12:35
TV Seminar 4: Ouderen dichterbij God - Cor en Lammy Dekkers

14:30 - 16:00
Sing-in: met Reni & Elisa Krijgsman & Family

19:15 - 22:00
Samenkomst: Jirska Alberts – Gebed voor de zieken Wat wil je dat Ik voor je doen zal?
Aansluitend aan de preek wordt er gebeden voor de zieken o.l.v. Jirska Alberts en Ruben Flach.
(Dit zal niet of gedeeltelijk worden uitgezonden op televisie)

22:35 - 23:05
TV Seminar 5: Dichterbij God door Israël

23:05 - 00:30
In Gesprek op 7 - Evert ten Ham live in gesprek met kijkers over Opwekking

Maandag 20 mei

09.45 – 12.00 uur
Samenkomst: Henk Stoorvogel - Gesynchroniseerd met Christus

12:00 - 12:35 uur
TV Seminar 5: Dichterbij God door Israël

13:03 - 13:58 uur
TV Seminar: Hoe Israël ons dichterbij de Messias brengt - Ds. Kees Kant & Gerald & Nelinda Troost

14.00 – 15.30 uur
Slotconcert: InSalvation & Friends

Seminars Family7 & Opwekking

In samenwerking met Opwekking hebben we vijf seminars opgenomen rondom het thema generatie ‘Dichterbij’. De seminars zijn te bekijken via onze zender en direct na uitzending via Family7 Plus. Presentator van de seminars is Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking.

TV Seminar 1: Kinderen dichterbij God - Marieke van de Vegt & Hanna Cremer Eindhoven

Bekijk hier gratis dit seminar.
Hanna Cremer Eindhoven deelt haar expertise vanuit Expeditie 3.6.0, een stichting die is opgericht om ouders te inspireren en ondersteunen bij de geloofsopvoeding. Hanna geeft trainingen aan ouders. Ze geeft in dit seminar praktische tips om ouders te helpen om hun kinderen dichterbij God te laten leven. Marieke van der Vegt deelt kennis vanuit haar begeleidende en psychologische achtergrond, ze werkt als coach van het door haar opgerichte YouSayCoaching. YouSay helpt onder andere kinderen hun gaven en talenten te ontdekken en die in te zetten. Marieke’s achtergrond met het werken bij Royal Mission, een missiebeweging opgericht door Martin en Karin Kooistra, en kinderen ervaring met de Heilige Geest meegeven komen in dit seminar ook aan bod.

Vrijdag 17 mei, 21:30 - 22:00 uur

TV Seminar 2: Jongeren dichterbij God - Joshua van der Vegt, Maryse van Balen

Bekijk hier gratis dit seminar.
Joshua van der Vegt (zelf 20+er) deelt kennis als jongerenwerker, hij is actief in evangelisatiewerk onder een groeiend aantal jongeren in Harderwijk. Uitgangspunt voor het gesprek in dit seminar is hoe je jongeren op straat en in de kerk dichterbij God kan brengen. Joshua kan daar vanuit zijn persoonlijke ervaringen veel over delen. 

Maryse van Balen deelt haar kennis vanuit Jeugd met een Opdracht, de interkerkelijke zendingsorganisatie, die vooral jonge mensen mobiliseert voor zending en evangelisatie. Zelf is ze met JmO naar de Filippijnen op outreach geweest. Maryse heeft een hart voor (jonge) mensen. Ze vertelt in dit seminar hoe je jongeren kan motiveren om dichterbij God te leven door echt periodes in je leven te gaan toewijden aan God.

Zaterdag 18 mei, 12:35 - 13:05

TV Seminar 3:  Dertigers en veertigers dichterbij God - Willemijn de Weerd, Harry van de Pol

Bekijk hier gratis dit seminar.
Hoe kom je dichterbij God als de drukte om je heen toch door gaat: gezin, mantelzorg, werk, kerk, zaken waar je soms toch geen néé tegen kan zeggen? Willemijn de Weerd gaat hier op in. Willemijn is schrijfster van het boek ‘Psalmen lezen met je hart’ waarbij ze ervan uit gaat om bewust stil te zijn en stil te staan, om bij God te zijn.

Trainer en coach Harry van de Pol spreekt over: Hoe blijf ik ‘dichterbij’ God, als het allemaal ineens niet meer vanzelf gaat? Hoe kan het dat we, ondanks dat we goed luisteren naar onszelf en onze omgeving, tóch onszelf voorbij kunnen lopen en in een burn-out of overwerktheid terechtkomen? En op welke manier kunnen we dit voorkomen en in de hectiek van deze levensfase dan toch ‘dichterbij’ God gaan leven? Harry geeft praktisch advies vanuit zijn eigen persoonlijke ervaringen.

Zaterdag 18 mei, 21:30 - 22:00 uur

TV Seminar 4: Ouderen dichterbij God - Cor en Lammy Dekkers

Bekijk hier gratis dit seminar.
Het oudere echtpaar, Cor en Lammy Dekkers, laten zien hoe dienstbaar en toegewijd zij hun leven wijden aan God. Zij zijn betrokken geweest als leiders in kerken en christelijke organisaties, tot ver over de grenzen van Nederland. Lammy Dekkers heeft in 1999 het ‘Prayer Ministry Station’ opgericht. Vaak is Lammy de straat opgegaan met een t-shirt met daarop de tekst ‘bidden helpt’. Zo heeft ze veel bijzondere dingen meegemaakt. Een inspirerend echtpaar!

Zondag 19 mei, 12:00 - 12:35

TV Seminar 5: Dichterbij God door Israël

Bekijk hier gratis dit seminar.
Met name deze huidige tijd vraagt om een genuanceerd en onderscheidend vermogen om te ontdekken hoe Israël centraal staat in Gods plan met de wereld. David Verboom schreef het opinie-artikel 'Voor wie ben je, Voor de Joden of de Palestijnen?’, waarin hij beargumenteert dat we geen kant moeten kiezen, maar dat we Jezus moeten volgen die ons oproept onze vijanden lief te hebben. In dit seminar gaat hij hier uitgebreid op in. David Verboom is, na jarenlang met zijn gezin uitgezonden te zijn geweest in verschillende landen, directeur bij de NEM.

Maandag 20 mei, 12:00 - 12:35

advertentie