Studio 1 heeft nieuwe lampen en camera’s

Studio 1 heeft nieuwe lampen en camera’s

03 september 2020
Nieuwe studio lampen Family7

Studio 1 van Family7 is voorzien van nieuwe lampen en camera’s, waardoor de stroomcapaciteit is toegenomen. Studio 1 en 2 kunnen nu gelijktijdig in bedrijf zijn. Hartelijk dank voor uw financiële steun destijds!

De nieuwe lampen en camera’s zijn aangeschaft met het geld van Family7 in Actie 2019. Het ultieme doel was meer nieuwe programma’s mogelijk maken. Met de nieuwe inrichting zijn we een stap dichter bij dit doel. We zien dit echt als gebedsverhoring. We kunnen nu meer programma’s maken in minder tijd, omdat we in staat zijn studio 1 en 2 gelijktijdig te gebruiken. Ook de kwaliteit van de uitzendingen gaat hierdoor enorm omhoog.

Energiezuinig
Alle oude lampen in de studio zijn vervangen door nieuwe, meer energiezuinige lampen. De oude ‘versleten’ camera’s zijn vervangen door nieuwe camera’s. In praktisch een dag tijd is studio 1 voorzien van haar nieuwe look. Een leuk muziekje staat aan op de achtergrond. Arend, Berry, Emiel, Harm, Jarno, Joshua en Stephan zijn druk aan het werk met dozen uitpakken, nieuwe camera’s bewonderen, lampen ophangen en alles vastleggen op beeld.

Mooier plaatje
‘De oude camera’s zijn echt versleten. Ze hadden veel ‘dode pixels’, dat geeft witte vlekjes in beeld. Ze moesten echt vervangen worden. De nieuwe camera’s hebben veel voordelen. Onder andere het dynamisch bereik van deze camera’s is veel beter…’, aldus Emiel. ‘…Waardoor de camera meer verschil ziet tussen licht en donker. Het levert een veel mooier plaatje op’, vult Jarno aan. ‘Het is een technisch verhaal, dat zullen niet veel mensen begrijpen. Maar we hopen dat mensen straks het verschil wél gaan zien’, besluit Emiel.

Twee tegelijk
‘Voor Uitgelicht! is het heel fijn dat de studio is voorzien van nieuwe lampen en we dus niet meer hoeven te wachten tot een andere productie – die in studio 2 wordt opgenomen – klaar is. De nieuwe lampen zijn verbruiken veel minder stroom dan de oude lampen. Hierdoor kunnen we nu studio 1 en studio 2 tegelijkertijd gebruiken en dus twee programma’s tegelijk opnemen. In het verleden moesten we wachten tot bijvoorbeeld de productie van WIJS – in studio 2 – was afgelopen, en konden we pas omstreeks 17:45 uur de opname van Uitgelicht! starten’, aldus Stephan, eindredacteur van het actualiteitenprogramma.

Minder warm
Studio 1 is nu al een paar maanden met haar nieuwe lampen en camera’s in gebruik. Op 17 augustus waren de eerste opnames in de nieuw ingerichte studio. Een aantal afleveringen van Uitgelicht! Analyse stond toen gepland. Hoe gingen de eerste opnames in de ‘nieuwe’ studio? ‘De studio is door de nieuwe lampen nu een stuk lichter en vooral minder warm. De opnamedag van Analyse duurde van 9:00 tot 15:00 uur. Met de oude lampen was de studio halverwege zo'n dag zo ontzettend warm, dat het bijna niet meer te doen was om nog meer opnames te maken. Maar nu leek het halverwege de opnamedag of de lampen nog maar net aan stonden’, aldus eindredacteur Stephan.

We zijn blij met en dankbaar voor de nieuwe inrichting van studio 1. Nogmaals hartelijk dank voor uw steun die dit heeft mogelijk gemaakt!

advertentie