Nieuw tv-seizoen Family7 van start met gloednieuwe programma’s

Persberichten

Nieuw tv-seizoen Family7 van start met gloednieuwe programma’s

Na een tijd van wat rustiger aan doen, is in oktober 2022 het nieuwe televisieseizoen van Family7 van start gegaan. Traditiegetrouw wordt er dan een aantal nieuwe programma’s gelanceerd. Voor de komende tijd zijn dat:

Paradox
Uit verdriet kan vreugde voortkomen. Heb je dat ook wel eens gemerkt in jouw leven? Vaak merk je dat pas achteraf. In het nieuwe programma ‘Paradox’ gaat Otto de Bruijne hierover in gesprek met presentatrice Gabriëlle van Beek, aan de hand van zijn schilderijen. Presentatrice Gabriëlle van Beek: ‘In tegenstelling tot wat we vaak willen horen, zien en meemaken, is het leven vaak ongrijpbaar, vol met vragen, telleurstellingen of tegenslagen. In deze serie laat Otto, door middel van een serie schilderijen, zien dat er kracht ontstaat vanuit de afhankelijkheid en overgave aan Jezus Christus. Dat in Hem kracht, vernieuwing en nieuwe dingen ontstaan, juist als we het niet verwachten. 

Luisteren naar de Psalmen - seizoen 2
De Psalmen in de Bijbel zijn tijdloos en enorm waardevol. Wat kunnen ze een troost bieden in moeilijke momenten. Dr. Annechiena Sneller-Vrolijk geeft opnieuw onderwijs over de Psalmen in het tweede seizoen van Luisteren naar de Psalmen. Berry Janssen presenteert.
In dit seizoen komen Psalm 3, 12, 16, 51, 66, 63, 92, 121, 103, 111, 67, 27, 146 (de laatste onder voorbehoud) aan bod. Net zoals in het eerste seizoen zal Dr. Annechiena Sneller-Vrolijk gebruiken maken van een eigen vertaling van de Psalmen, die ze gaat bespreken. Ze beheerst het Hebreeuws dusdanig dat een eigen vertaling haar wel is toevertrouwd. 

Israël door de tijden
Israël is Gods oogappel. En door Israël heen wil God de wereld zegenen. In dit programma neemt ds. Kees van Velzen je mee op een chronologische reis door de Bijbel, over Israëls rol in Gods plannen met de wereld en wat dat betekent voor ons. ‘De gruwelijke realiteit is dat we kennelijk niets geleerd hebben van de Tweede Wereldoorlog, de retoriek is nog exact hetzelfde: ‘De problemen van de wereld worden veroorzaakt door de Joden.’ Het is belangrijk dat we onze ogen openhouden. Dat hoop ik ook in deze serie glashelder naar voren te brengen. En ik hoop dat de kijkers zullen leren dat God trouw is en het voorwerp van Gods trouw is Israël.’ Berry Janssen is de presentator.

De Vader in actie
Dit najaar komt het vervolg van de series ‘Gods Geest in actie’ en ‘Gods Zoon in actie’ erop: ‘De Vader in actie’. Johan Schep en Jacques Brunt hebben het deze keer over het Johannes-Evangelie. Johan Schep: ‘Er is geen gedeelte in de Bijbel, waarin de totale afhankelijkheid van de Zoon met Zijn Vader beschreven wordt zoals in het Johannes-Evangelie. De Heere Jezus doet alleen datgene wat de Vader Hem ingeeft. Zoals de Heere Jezus in afhankelijkheid leefde met Zijn Vader zo mogen wij dat ook. Wij zijn nu na de opstanding de jongere broers en zussen van de Heere Jezus. Wij genieten van hetzelfde Vaderhart.' 

Superboek - seizoen 3
Je kinderen kunnen weer genieten van dertien nieuwe afleveringen van de christelijke animatieserie Superboek. Seizoen 3 van deze serie wordt in oktober door Family7 uitgezonden. 
De hoofdpersonen van Superboek zijn Joy, Chris en hun robot Gizmo. De kinderen en Gizmo beleven van alles. Iedere keer als Joy, Chris of Gizmo met een moeilijke situatie worstelen, neemt Superboek (een boek met een tijdmachine) ze mee naar de tijd van een Bijbels figuur, zoals Ruth. Daar leren Joy, Chris en Gizmo een les die ze vaak in hun eigen situatie kunnen toepassen. Ze zijn ook getuige van de meest spannende dingen! 

Bekijk alle programma's op Family7.
Log in en bekijk de programma's op Family7+.

Family7 nieuw tv seizoen

advertentie