Wim Nieuwenhuis

Onze presentatoren

Wim Nieuwenhuis

Geboortejaar:
1955

Studies: 
Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische School (1975-1979); Vrije Leergangen Vrije Universiteit / Hogeschool Holland (docentenopleidingen) (1981-1989).
MO-A 2e graad bevoegdheid (1981-1985); MO-B 1e graad bevoegdheid (1985-1989); Doctoraal / Postdoctoraal; ISBW Hoger Management voor Non-Profit Organisaties (1995-1998)

Welke programma's presenteer je?
De Messias van Israël, gezien en verklaard vanuit de vroege Joodse Traditie

Waar kunnen we je nog meer van kennen? 
Ik ben directeur van stichting Israëls Messias en voorzitter van stichting Comité Gemeentehulp Israël. Ik ben (senior) milieu-ecoloog; en heb diverse managementfuncties. Ik ben docent Kerkgeschiedenis, Jodendom, (Joodse) Exegese en Hermeneutiek en docent Bijbels Hebreeuws en Joodse/Rabbijnse Traditie. Ik was de voorzitter van de bijbelschool (1991-2001). Ik was parttime predikant-voorganger in de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten.  

Wat wilde je vroeger worden?
Veearts of dominee! De verbindende schakel is waarschijnlijk het mysterie van Gods schepping en het geloof. Als ecoloog en theoloog word ik ook wel 'thecoloog' genoemd.  

Welke presentator is een voorbeeld voor je? 
De Messias van Israël, in Zijn voetsporen wil ik gaan!

Wetenswaardigheden:
Ik ben getrouwd met Els, we hebben drie volwassen kinderen en vijf kleinkinderen.

Waarom presenteer je bij Family7?
Jezus Christus, De Messias van Israël, bekend maken als en begrijpen vanuit zijn Joods zijn, zodat de hele Bijbel als Evangelie (en bij afwijzing ervan als wet) begrepen kan worden. Zo wil ik ook bijdragen aan het bestrijden van anti-Joods en antisemitisch denken in kerk en samenleving.

Voor persfoto's, zie onze Beeldbank.

De Messias van Israël met Wim Nieuwenhuis en Jaap Bonker Bijbelstudie bij Family7

advertentie