Israël: Land van beloften

Israël: Land van beloften

De afgelopen 75 jaar zijn vele honderdduizenden joden van over de hele wereld geëmigreerd naar Israël. Daar vonden zij een nieuw thuis, een nieuw beloofd land. Nu biedt het land een smeltkroes van culturen, technologische hoogstandjes en bloeiende woestijnen.

Vanwege het 75-jarig bestaan van de staat Israël reist Riekelt Pasterkamp naar het Heilige Land, ontmoet tal van bijzondere mensen en probeert hij antwoord te vinden op die ene vraag: wat maakt van Israël nu, zowel voor haar inwoners als voor de wereld, een Land van Beloften?!

Aflevering 1: Bijbel
Veel christenen verwachten dat als ze in Israël zijn, ze het Israël aantreffen zoals het was toen Jezus er rond liep. Maar dat loopt vaak uit op een deceptie. Hoe heilig is het Heilige Land nog en waar kun je dan wel het land van de bijbel proeven?

Aflevering 2: Bevolking
Vanuit de hele wereld komen joden terug naar Israël om daar te wonen. Het zorgt voor een smeltkroes van verschillende nationaliteiten en culturen. Op een school in Ashdod komen al die culturen bij elkaar. Maar hoe ga je daarmee om en hoe bestuur je een land met al die verschillende culturen?

Aflevering 3: Bloeien
Vanaf het begin is 1 van de grootste uitdagingen van Israël geweest om het land bewoonbaar te maken. Dankzij druppelirregatie en tal van andere technieken, lukte het om woestijngrond te veranderen in bosgebied en landbouwgebied. Is dit een wapen in de strijd tegen klimaatverandering?

Aflevering 4: Beveiliging
Door constante dreiging heeft Israël een erg gespecialiseerd en gerespecteerd leger. Mede hierdoor heeft ook de techsector zich sterk ontwikkeld, met tal van uitvindingen die over de hele wereld worden gebruikt. Welke impact heeft dit leger van Israël voor de rest van de wereld?

Family7 - Israel: Land van beloften - Riekelt Pasterkamp in gesprek met Jennifer Peersman Guetta - Main
Family7 - Israel: Land van beloften - Riekelt Pasterkamp in gesprek met Jennifer Peersman Guetta - Main

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als dit hele nieuwe genre: populair-wetenschappelijke programma's. Wil je hier meer van? Draag dan je steentje bij! Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN
300
solcon