Leven wij in de dagen van Noach

Leven wij in de dagen van Noach

"Stel je voor dat we al in de dagen van Noach leven, dat de smart van God heel groot is?! Dan moet Hij nu al, voor alle volken, een niet te ontkennen teken opgericht hebben. Een teken om de mensen te vertellen: kom tot inkeer, denk na over waar je mee bezig bent! “In mijn boek schrijf ik dat dit teken de oprichting van de staat Israël kan zijn,” zegt Dick.

“Op dit moment is dit het enige teken dat bij alle volken bekend is, alle neuzen wijzen naar Jeruzalem en ieder volk meent zich met de staat Israël te kunnen en mogen bemoeien. Profetie is geen toekomstvoorspelling, maar de herhaling van het verleden. We zien die profetische spiraal elk jaar sneller draaien en geen volk ongemoeid laten. In het dagelijks nieuws horen we steeds vaker dat zinnetje: ‘Zo erg is het nog nooit geweest, zo warm hebben we het niet eerder gehad, zo bedreigend is het nooit geweest’ etc. We zien dan ook veel angst bij mensen, radeloze angst en bezwijmen van vrees en angst, ook dat is duidelijk door Jezus voorzegt! (Luc. 21:25-29)”, aldus Dick. In het programma besteden Stephanie en Dick daar dan ook de nodige aandacht aan.

Hillianne van Oordt, producer van de nieuwe serie: “Ik zie de dingen die in de wereld gebeuren. En veel van die ontwikkelingen noemt Jezus in bijvoorbeeld Mattheus 24: oorlogen, natuurrampen, leugens, de liefde die verkilt. Je ziet dat steeds heftiger worden. Dat trof me in het boek ‘Leven wij in de dagen van Noach?’ Ik leef zelf in de verwachting dat de Here Jezus snel zal terugkomen. Het boek bemoedigde daarin en ik vraag me dan af: leven wij als christenen ook elke dag in die verwachting?”

Afleveringen Leven wij in de dagen van Noach?
Afl. 1: Inleiding: Hoe lees je de Bijbelse profetie?
Afl. 2: Het onderscheid tussen de tijd en de dagen van N: oach?
Afl. 3: De dagen van Noach voor de zondvloed
Afl. 4: Leven wij nu in de dagen van Noach?
Afl. 5: Het oordeel van God
Afl. 6: Nog vijftig jaar te gaan?
Afl. 7: Gods voorzieningen
Afl. 8: Aanvullend onderwijs voor de gemeente
Afl. 9: Drie opdrachten die Jezus ons gaf
Afl. 10: Leestips bij Openbaring, deel 1
Afl. 11: Leestips bij Openbaring, deel 2

Leven wij in de dagen van Noach? met Dick Langhenkel bij Family7
Leven wij in de dagen van Noach? met Dick Langhenkel bij Family7

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze bijbelstudie over het leven van Jezus. Geniet jij ook van de nieuwe inzichten en wil je ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

78
Family7 bij Budget alles in 1
Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN