Niemand is als Hij

Niemand is als Hij

Het overlijden van de zoon van Henk Binnendijk bracht hem ertoe om troost te zoeken in de Bijbel. En troost vond hij in het Bijbelboek Job. Zijn nieuwste boek ‘Niemand is als Hij’ gaat hierover. Family7 zendt vanaf september een nieuwe Bijbelstudieserie over Job uit, gebaseerd op dit boek. Met Henk Binnendijk en presentatrice Sara van Oordt.

‘Ik pakte in mijn verdriet de Bijbel erbij en ik kwam al gauw uit bij het boek Job, zijn leven was buitengewoon zwaar. 

Voor de kijkers van de nieuwe Bijbelstudieserie over Job wenst Henk Binnendijk toe dat ze door hun lijden heen Gods plan, Gods raadsbesluit, kunnen zien. ‘Als wij mensen niet zien waar het God om gaat, dan wordt lijden al heel snel zinloos… Totdat je het raadsbesluit (het plan) van God ziet, zoals staat in Genesis 1:26: ‘En God zei: ‘Laat ons mensen maken naar ons beeld.’ Het gaat ergens om. God staat dat lijden in je leven niet zomaar toe. Hij staat het toe omdat Hij verder met je wil komen.’ Henk Binnendijk vindt dat raadsbesluit van God heel bijzonder. ‘Je hebt je leven lang ervoor nodig om dit te ontdekken. Langzaamaan komt Job erachter: ‘God heeft het onheil gespaard voor zijn zonen’ (Job 21:19a). Job wil hiermee zeggen: juist als we heel dicht bij God leven, verlangt God ernaar om met ons geestelijk verder te komen. En daar heb je moeilijkheden voor nodig.’

Niemand is als hij Bijbelstudie over Job bij Family7 met Henk Binnendijk en Sara van Oordt
Niemand is als hij Bijbelstudie over Job bij Family7 met Henk Binnendijk en Sara van Oordt

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze bijbelstudie met Henk Binnendijk. Geniet jij ook van de nieuwe inzichten en wil je ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN
300
solcon