Uitgelicht! Analyse

Uitgelicht! Analyse

Europa wordt van oudsher altijd gezien als hét christelijke continent. Maar als je naar het Europa van vandaag kijkt, zie je daar op het eerste gezicht nog maar weinig van terug. Reden voor Uitgelicht! Analyse om te kijken wat er nog over is van de christelijke wortels waar Europa op is gebouwd. De spreker is Jeff Fountain (zie foto rechts).  

Riekelt Pasterkamp presenteert het nieuwe seizoen van Analyse. Hij is positief verrast door de ontdekkingen in de serie. ‘Het is goed om een keer de geschiedenis van 'Europa' uit te diepen. Want wie het heden wil begrijpen moet zijn verleden kennen. Ontdekkend vond ik dat er zoveel christelijke elementen en leiders bij de totstandkoming van de Europese Gemeenschap van Kolen en Staal (de latere Europese Unie) betrokken waren.’

Want ook dat is een feitje wat maar weinig mensen weten: de drie initiatiefnemers voor de Europese samenwerking na de Tweede Wereldoorlog waren christenen. Zij baseerden hun plan hiervoor op christelijke waarden, zoals vrede, gelijkheid en de allerbelangrijkste: vergeving en verzoening. Zonder die basis, was er nu nooit een Europese Unie geweest.

Afleveringen:
1. De bekering van Europa - over hoe de bijbel het Romeinse Rijk op haar knieën kreeg
2. De evangelisatie van Europa – over hoe het christendom zich door Europa verspreidde

3. De hervorming van Europa – over hoe een ontdekking over de bijbel het begin van de secularisatie inluidde
4. De oorlogen van Europa – over de opkomst van nieuwe politieke ideologieën waar de bijbel geen rol meer in speelde en hoe dit leidde tot oorlog
5. De eenheid van Europa – over hoe 3 christenen initiatief nemen om meer samen te werken in Europa
6. De toekomst van Europa – over het huidige Europa en het antwoord dat christenen hebben voor dit continent

Te zien op televisie en Family7+ vanaf 15 november, op dinsdag om 21.30 uur. 

Jeff Fountain spreker bij Uitgelicht! Analyse over Europa bij Family7
Jeff Fountain spreker bij Uitgelicht! Analyse over Europa bij Family7

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze verdiepende serie over de christelijke wortels van Europa. Wil jij ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN
300
solcon