Zoek eerst het koninkrijk

Zoek eerst het koninkrijk

Toen de coronacrisis in 2020 uitbrak, raakten veel mensen in verwarring en was dit het onderwerp van de dag. In de serie ‘Zoek eerst het koninkrijk van God’ gaan ds. Kees van Velzen en presentatrice Sara van Oordt in gesprek om te onderzoeken hoe personen in de Bijbel omgingen met crisissituaties en wat wij daarvan kunnen leren.

Het is allereerst niet de bedoeling van deze serie om een vaccinatieadvies te geven of om een mening te vormen over het overheidsbeleid. We willen kijken hoe we Bijbelse handvatten kunnen vinden om christen te zijn in een tijd zoals nu. Maar een tipje van de sluier: de titel van de serie verraadt ook wat over de uitkomst. ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God’ wordt gevolgd door: ‘en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden’.

Wat is de wil van God en ga je niet in tegen Zijn wil? Hoe onderscheid je hoofdzaken van bijzaken? Dat is niet altijd makkelijk. Gelukkig staat de Bijbel vol met situaties waarin personen crisissen meemaken en hoe ze daarmee omgaan. Spreker Kees van Velzen heeft vier situaties uitgezocht die handvatten gaven om dit onderwerp aan te pakken. 

Afleveringen: 

Afl. 1: De bidstond in Handelingen 12
Afl. 2: Daniël
Afl. 3: Vijf adviezen van Jezus voor de eindtijd
Afl. 4: Paulus

Zoek eerst het Koninkrijk van God Family7 over omgaan met crisis
Zoek eerst het Koninkrijk van God Family7 over omgaan met crisis

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze bijbelstudie waarin wordt gezocht naar hoe je om mag gaan met een crisis. Geniet jij ook van de nieuwe inzichten en wil je ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN
300
solcon