Family7 doneert ton aan kindercentrum

Persberichten

Family7 doneert ton aan kindercentrum

De decemberactie van Family7 voor een kindercentrum in Colombia heeft 102.647 euro opgebracht. Het bedrag is deze week symbolisch overhandigd aan Maarten Dees, directeur van Open Doors Nederland.

Het centrum biedt een veilige schuilplaats aan kinderen van voorgangers die om hun geloof worden vervolgd en bedreigd. Open Doors steunt dit kindercentrum. Met de actie kan het kindercentrum de opvang en huisvesting uitbreiden.

Family7-directeur Stephanie van der Horst, die de kinderen zelf interviewde, zei bij de overhandiging dat ze het meest was geraakt door de dankbaarheid van de kinderen voor een veilige plek. Maarten Dees bedankte Family7 voor de samenwerking en voor de royale opbrengst van de decemberactie.

Rekrutering

Voor veel evangelisten in delen van Colombia is het risico van ontvoering, geweld en zelfs moord een dagelijkse realiteit. Drugsbendes en guerrillastrijders proberen kinderen te rekruteren. Christelijke voorgangers die daartegen in geweer komen, lopen groot gevaar. Om hun gezinnen te beschermen, sturen zij hun kinderen naar het kindercentrum in een veiliger deel van Colombia.

Open Doors nodigde de directeur van het centrum, pastor Enrique, uit voor de Open Doors-dag op 8 oktober vorig jaar. Het ‘Family7 in Actie’-team reisde naar Colombia om een kijkje te nemen in dit speciale centrum. Daaruit vloeide uiteindelijk een inzamelingsactie voor het Colombiaanse kindercentrum uit voort.

Noodzakelijk

Pastor Enrique onderstreept dat uitbreiding van het initiatief noodzakelijk is. “Het beperkte aantal plaatsen in onze woonvorm vraagt soms ook om lastige keuzes. Soms kunnen we kinderen geen plek bieden, terwijl dat wel nodig is.’’ Voor de uitbreiding zijn er vijf nieuwe gebouwen nodig op het terrein. Family7 besloot te helpen om de financiering van één nieuw gebouw te realiseren. De kosten hiervoor zijn 144.000 euro.

Valentina is een van de kinderen die onderdak en onderwijs krijgt in het kindercentrum. Haar vader, evangelist Francisco, is dankbaar voor deze oplossing, ondanks dat zijn dochter nu ver van huis is. “Valentina is niet alleen veilig: ze krijgt ook een opleiding. Ze groeit dichter naar God toe en dat is geweldig voor haar en voor ons als ouders. Zelfs als wij sterven, blijft Valentina met de andere kinderen achter om het Woord van God te verkondigen. Hun opleiding bereidt hen daarop voor en dat is alles waard.”

-- -- --

Bekijk de symbolische overhandiging hier.

Bekijk de documentaire of geef alsnog een gift via de actiepagina van Family7 in Actie.

Overhandiging cheque Family7 aan Open Doors

advertentie