Daniëlle Rebel

Onze presentatoren

Daniëlle Rebel

Geboortejaar: 
1977

Studie: 
Logopedie en Foniatrie

Welke programma’s presenteerde je?
God op de werkvloer, Kracht & Luister

Waar kunnen we je nog meer van kennen?
Van het christelijke fairtrade fashionlabel FairRebel: Faith, Fair, Fashion! (www.fairrebel.com) En als ambassadeur en spreker van Compassion.

Wat wou je vroeger worden?
Kinderrechter! Ik wou opkomen voor het recht van elk kind. Dat het beroep kinderrechter daar niet helemaal op aansloot was voor mij als kind niet helemaal duidelijk. Toch bleek het de rode draad door mijn leven: opkomen voor mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen. En mijn broers en zussen in geloof aansporen om op alle vlakken van hun leven een volgeling van Jezus te willen zijn, ook als het gaat om Gods gerechtigheid.

Welke presentator is een voorbeeld voor je?
Ik houd heel erg van echte, eerlijke en spontane mensen die (ook op tv) zichzelf zijn. Presentatoren die zichzelf niet al te serieus nemen, maar tegelijk wel serieuze vragen durven te stellen en kwetsbaarheid durven te tonen. Denk bijvoorbeeld aan Johnny de Mol of Yvon Jaspers. En ik heb bewondering voor mensen die heel goed en gericht kunnen interviewen zoals Eva Jinek en Thijs van de Brink. Verder houd ik van persoonlijk (wat echt iets anders is dan privé). Ik keek vroeger heel graag naar Villa Felderhof of naar 50/50 van Henk Binnendijk.

Wetenswaardigheden
Ik was shopaholic numero 1 en heb mijn leven daarin radicaal omgegooid toen ik er achter kwam hoe de kledingindustrie in elkaar zat. Ik heb mijn bedrijf verkocht en ben vol gegaan voor Gods Koninkrijk en Zijn gerechtigheid. Ik weet niet of dat een prestatie is, ik denk het eigenlijk niet. Maar het is wel wat mijn leven momenteel radicaal anders heeft gemaakt. Leven in vertrouwen en vrij zijn in Christus. Mijn leven is naar wereldse termen onzekerder dan het was, maar ik voel me tegelijk vrijer dan ik ooit geweest ben!

Waarom presenteer je bij Family7?
Omdat Family7 in zoveel huiskamers komt, je zoveel mensen kunt inspireren met het evangelie van Jezus Christus! Mijn grootste drive is om mensen op Jezus te willen wijzen: op hoe Hij leefde, wie Hij nog altijd is en hoe we hem in alles kunnen volgen. Het liefste doe ik dat door verhalen van mensen. Ik houd van mensen en geloof in de kracht van getuigenissen.

Voor meer persfoto's, zie onze Beeldbank.

Daniëlle Rebel presentatrice Family7

advertentie