Esther Vorsterman van Oijen

Onze presentatoren

Esther Vorsterman van Oijen

Geboortejaar:
1969

Studie:
MBO-Agogisch Werk, HBO-Psychosociale Therapie

Welke programma’s presenteer je?
Transparant, samen met Erica Duenk
Van Binnenuit, i.s.m Joyce Meyer Ministries Nederland

Waar kunnen we je nog meer van kennen?
Ik houd spreekbeurten in het land bij diverse kerken en gemeenten, vrouwendagen, bijbelscholen, conferenties en evenementen. Zowel online, livestreaming & Youtube, als offline te volgen. Ik heb als trainer en coach gewerkt. En  ik ben auteur (‘Koninklijk en krachtig, draag je kroon met lef!’ Dagboek Glow, Tijd om op te staan, Ga voor goud, Kom tevoorschijn). Zie ook www.estherministries.nl.

Wat wou je vroeger worden?
Juf of pastor. Als ‘stoer meisje’ speelde ik niet met poppen, behalve wanneer ik ze nodig had als publiek. Dan pakte ik stiekem alle poppen uit de kamer van mijn zus en plaatste ze in een kring en ging ze enthousiast bemoedigen met de Bijbel in de hand.

Welke presentator is een voorbeeld voor je?
Dr. Phil. Ik houd van zijn interactieve manier van communiceren en van echtheid. Hij inspireert, motiveert, mobiliseert en geeft ruimte om iets live te laten ontstaan zonder de lead te verliezen. Ik zie hem als een soort tv-verloskundige; hij begeleidt, stelt de juiste vragen, beschikt over een dosis wijsheid en humor en reikt de kijker de juiste tools aan.

Wetenswaardigheden:
Omdat ik beeldend ben ingesteld, houd ik ervan om te schilderen met woorden en maak ik graag gebruik van symbolen, een plaatje vertelt vaak meer dan een praatje. Het woord van God wil ik niet alleen lezen maar ook uitleven in de programma’ s die ik maak. Mijn missie is; harten raken en in beweging brengen door de liefde van Jezus. Zelf heb ik niet het verlangen gehad om voor de camera te staan en gezien te worden, maar nu ervaar ik dit als een prachtig middel om het doel ’Jezus (uit)leven’ een groot bereik te kunnen geven en impact te hebben. Toen ik de Heer vroeg wat mijn talent is zei Hij ’ Esther, jij kan heel goed ingewikkelde dingen eenvoudig maken!’ Dit doe ik dan ook in de uitzendingen. Graag vertel ik persoonlijke verhalen en parabelen die de kijker herkent, aanmoedigt en het gevoel geeft ‘als jij het kan, dan kan ik het ook!

Waarom presenteer je bij Family7?
Ik heb bewust gekozen voor Family7 omdat er al genoeg vermaak op de televisie is. Family 7 staat voor mij voor echtheid en de Waarheid , waarbij God en Jezus centraal staan in elk programma en ook alle eer en applaus krijgen.
Tv-kijken is vaak passief, maar ik houd ervan om mensen te activeren een stapje verder te gaan, waardoor het ‘beleef het samen’-gevoel kan ontstaan. Door te verbinden, verdiepen en vernieuwen. Bij deze zender krijg ik de kans  om een ‘rhemawoord’ te brengen en praktische handvatten aan te reiken om het geloof toe te passen in het leven van alledag. Hierdoor kunnen gewone situaties veranderen in buitengewone ontmoetingen met Hem.

Voor meer persfoto's, zie onze Beeldbank.

Esther Vorsterman van Ooijen presentatrice Family7

advertentie