Hanna Holwerda

Onze presentatoren

Hanna Holwerda

Geboortejaar:
1982

Studie:
Museologie - museumeducatie

Welke programma’s presenteer je?
Knuts & Proef

Waar kunnen we je nog meer van kennen? 
Van allerlei kinderboeken op het snijvlak van geloof en wetenschap, zoals de Bijbel en Science-serie met o.a. Knetteren en knallen, Tellen tot je tolt en Ontdek het oneindige heelal.

Wat wou je vroeger worden? 
Astronaut en museoloog. Dat laatste is uitgekomen, ik heb jarenlang in een museum gewerkt. Gelukkig mocht ik een boek schrijven over het heelal, zodat ik toch een soort ruimtereis kon maken.

Welke presentator is een voorbeeld voor je? 
Ik vind het belangrijk dat een presentator authentiek is. Zeker ook bij kinderprogramma’s, want kinderen prikken er zo doorheen als we niet onszelf zijn. Ook openheid en empathie vind ik belangrijke eigenschappen. Ruben Terlou weet ieder in zijn waarde te laten en zonder oordeel te luisteren en door te vragen. Door naar zijn programma’s te kijken heb ik ontdekt hoe waardevol stiltes in een interview kunnen zijn.

Wetenswaardigheden: 
Mijn bureau ziet er aan het einde van de werkdag als volgt uit: een heel aantal Bijbelvertalingen, stapels wetenschapsboeken, reageerbuisjes en flesjes met gekke vloeistoffen. Een lege koffiemok en een beker koude thee. Een laptop met minimaal 10 bestanden die open staan. En als je goed kijkt… een stapeltje snoeppapiertjes.

Waarom presenteer je bij Family7? 
Ik wil graag ouders en kinderen helpen om op een natuurlijke, ongedwongen manier over God en over hun geloof te praten. Ik vind het belangrijk dat ouders en kinderen hierin gelijkwaardige gesprekspartners zijn. Het doen van proefjes is een mooie manier om deze gesprekken op gang te brengen. Je vindt ze dan ook in de meeste van mijn boeken, en nu ook in een tof programma bij Family7!

Programma's

Hanna Holwerda presentator Knuts en Proef Family7

advertentie