De Profeet Micha

De Profeet Micha

Micha – wie was dat ook al weer? O ja, de profeet die de geboorte van Jezus voorzegt – Micha 5:1 (NBV21): ‘Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen. Zijn oorsprong ligt in lang vervlogen tijden, in de dagen van weleer.’ Mooie woorden die eeuwen voor de geboorte van Jezus werden uitgesproken. Maar na de kerstdagen verdwijnt Micha weer in de vergetelheid. Dat kan anders – dat móét anders, want Micha is samen met Zacharia en Jesaja een profeet die heel gedetailleerde informatie geeft over de Eindtijd.

Na jarenlange studie schreef Gert van de Weerd een boek over Micha dat gebaseerd is op de ‘beste grondtekst’, met nieuwe kennis over de Hebreeuwse taal. Daarin volgt hij heel precies de grondtekst en dat leidt tot helderheid. Dus: geen vrijzinnigheid, maar pure Bijbelvastheid!

Micha schouwt met zijn profetie in de Raad Gods – dat is het plan van God met de mensheid. Hij ziet in de tijd als over bergen. De toppen zijn belangrijke gebeurtenissen; de dalen de verstreken tijd. De eerste bergen zijn dus gebeurtenissen in Micha’s tijd. De laatste bergen de vervulling van alle profetie in de Eindtijd.

Hand-outs

Download hier de hand-outs, die zijn te gebruiken om de bijbelstudieserie te kijken en te bespreken.

Aflevering 1: Wat is profetie?
Aflevering 2: De grondtekst
Aflevering 3: De eindtijd
Aflevering 4: Koninkrijk der hemelen
Aflevering 5: Micha 1A
Aflevering 6: Micha 1B
Aflevering 7: Micha 2A
Aflevering 8: Micha 2B
Aflevering 9: Micha 3
Aflevering 10: Micha 4
Aflevering 11: Micha 5
Aflevering 12: Micha 6
Aflevering 13: Micha 7

De profeet Micha bij Family7
De profeet Micha bij Family7

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze bijbelstudie over de profeet Micha. Geniet jij ook van de nieuwe inzichten en wil je ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

78
Family7 bij Budget alles in 1
Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN