Gescheiden achter de voordeur

Gescheiden achter de voordeur

Bram de Blouw heeft jarenlang met zijn vrouw Helma huwelijkscounseling gegeven aan echtparen. In die tijd heeft hij vijf boeken geschreven over huwelijk en echtscheiding. Bram de Blouw: ‘Dit programma gaat over mijn gelijknamige boek ‘Gescheiden achter de voordeur’, in een serie van vijf delen over huwelijk, echtscheiding en hertrouwen. Ik dacht, er ontbreekt nog iets in de vorige vier boeken. Ik zie zo vaak huwelijken die van buiten mooi lijken maar de realiteit is dat het niet goed gaat. In dit boek heb ik ervoor gekozen om het niet over echtscheiding te hebben, maar over de vraag: leven we een Bijbels huwelijk? Ik ben teleurgesteld en boos over het feit dat veel christelijke echtparen vaak op zondag netjes in de kerk naast elkaar zitten, terwijl het achter de voordeur niet loopt zoals het de bedoeling is. Dat hoorden mijn vrouw en ik veel van mensen die bij ons op de bank zaten, met een huwelijk dat op het punt van knappen stond. Mensen zijn wel getrouwd, maar leven als het ware gescheiden achter hun voordeur.’

In het programma ‘Gescheiden achter de voordeur’ met Bram de Blouw is aandacht voor deze zaken, en kijken we hoe je terug kunt naar een huwelijk zoals God het heeft bedoeld.

Vanaf 6 december elke dinsdag om 19.30 uur. 

Afleveringen

Afl. 1: Gescheiden achter de voordeur
Afl. 2: Ik ben boos
Afl. 3: (Onuitgesproken) verwachtingen
Afl. 4: Horizontaal en verticaal
Afl. 5: Gescheiden achter de voordeur
Afl. 6: Scheiden of blijven
Afl. 7: Liefde en respect
Afl. 8: De liefde uit 1 Korintiers 13
Afl. 9: De bijbel: naar de letter of naar de Geest?  
Afl. 10: 10 redenen om toch bij elkaar te blijven (1)  
Afl. 11: 10 redenen om toch bij elkaar te blijven (2)  
Afl. 12: Gods uitgangspunten
 

Gescheiden achter de voordeur seizoen 1 met Bram de Blouw bij Family7
Gescheiden achter de voordeur seizoen 1 met Bram de Blouw bij Family7

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze bijbelstudie over de profeet Ezechiël. Geniet jij ook van de nieuwe inzichten en wil je ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN
300
solcon