Israël door de tijden

Israël door de tijden

Israël is Gods oogappel. En door Israël heen wil God de wereld zegenen. In dit programma neemt ds. Kees van Velzen je mee op een chronologische reis door de Bijbel, over Israëls rol in Gods plannen met de wereld en wat dat betekent voor ons.

Ds. Kees van Velzen: ‘Er is een lijn in de Bijbel zichtbaar, waarin je ziet dat God om deze wereld te zegenen, voor een bepaalde strategie heeft gekozen. In Genesis 11 (de toren van Babel) denkt de mens als God te kunnen zijn, dat is niet wat God wil. In Genesis 12 maakt God van Abraham en zijn nageslacht de personen door wie Hij de wereld zal zegenen, en dan kom je in de lijn van Israël. God verbindt Zich aan personen die niet altijd doen wat ze moeten doen, zelfs Abraham niet. Het is opmerkelijk dat God toch elke keer weer genadig is en vasthoudt aan wat Hij beloofd heeft. In het Oude zowel als het Nieuwe Testament blijkt dat God de wereld wil zegenen door Israël heen.’ 

Israël door de tijden - Bijbelstudie bij Family7 met Kees van Velzen
Israël door de tijden - Bijbelstudie bij Family7 met Kees van Velzen

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze bijbelstudie over de rol van Israël. Geniet jij ook van de nieuwe inzichten en wil je ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN
300
solcon