Berry Janssen

Onze presentatoren

Berry Janssen

Geboortejaar
1990

Studie
AV-Specialist MBO niveau 4 en in 2023 een MBO-4 opleiding tot Instructeur in het MBO-onderwijs.

Welke programma’s maak je? 
Als presentator heb ik als eerst de serie Verantwoord Bijbelgebruik gedaan met John Boekhout. Met Kees van Velzen heb ik vier series opgenomen. Maar ook zat ik tegenover Gieneke Sneller-Vrolijk, Jacques Brunt, de mannen van Comité Gemeentehulp Israël en Henk Bakker.

Waar kunnen we je nog meer van kennen? 
Als regisseur heb ik onder andere Welterusten Pa! gemaakt. Als producer onder andere een aantal eindejaarprogramma’s tussen 2020 en 2024. Ook monteer ik nog verschillende series voor Family7. Bij die programma’s kunt u mijn naam in de aftiteling vinden.

Wat wilde je vroeger worden? 
Mijn ouders zeggen altijd dat ik toen ik 3 was zei dat ik dominee wilde worden. Tussen dat moment en mijn uiteindelijke beroepskeuze heeft een lange weg van zoeken en werken in een aantal heel verschillende vakgebieden gezeten.

Wetenswaardigheden: 
In oktober 2018 ben ik voor het eerst naar Israël geweest om een reis van het Hollandkoor te volgen. Onder leiding van regisseur Joas Burggraaf mocht ik daar veel leren. Na de reis heb ik het geschoten materiaal grotendeels zelfstandig tot een serie gemonteerd. Daarnaast hebben we tijdens die reis een interview mogen draaien met onze (wijlen) directeur Dolf van de Vegte. Het was een heel leerzaam en waardevol project. De reis zelf vond ik heel zwaar, maar het land heeft een onvergetelijke indruk op me achtergelaten en het interview met Dolf bleek later één van zijn laatste te zijn voordat hij in februari 2019 overleed. Ik ervaar het als heel bijzonder dat ik hier bij betrokken heb mogen zijn.

Waarom presenteer je bij Family7?  
Ik vind het heel waardevol om na te denken over de Bijbel en de manier waarop we haar interpreteren. Ik geniet er ook echt van om mijzelf, en anderen daarin uit te dagen.

Voor persfoto's, zie onze Beeldbank.

Verantwoord Bijbelgebruik Bijbelstudie bij Family7 Berry Janssen

advertentie