Paradox

Paradox

Uit verdriet kan vreugde voortkomen. Heb je dat ook wel eens gemerkt in jouw leven? Vaak merk je dat pas achteraf. In het nieuwe programma ‘Paradox’ gaat Otto de Bruijne hierover in gesprek met presentatrice Gabriëlle van Beek, aan de hand van veertien van zijn schilderijen, 

In iedere uitzending bespreken Otto de Bruijne en Gabriëlle van Beek een schilderij. Otto de Bruijne: ‘Eerst een uitleg, wat zie je? Dan de bedoeling: wat betekent het voor je geloof? Welke boodschap wil je uitdragen?'
Er zijn drie delen: vier schilderijen over Christus, zes over ons leven als christen, en vier over de crisis. Eén schilderij heet ‘Psalm 23, tafel tussen licht en donker’: Een heerlijke maaltijd staat klaar. Welkom! Schuif aan! Maar kijk eens goed… de tafel staat niet alleen in grazige, groene weiden en een stil meer, nee, ook in een donker dal. Gods goedheid is aan beide kanten, ook als wij niets van Hem merken, staat Hij heel dicht bij ons. 

Gabriëlle van Beek: ‘In tegenstelling tot wat we willen horen, zien en meemaken, is het leven vaak ongrijpbaar, vol met vragen, telleurstellingen of tegenslagen. In deze serie laat Otto, door middel van een serie schilderijen, zien dat er kracht ontstaat vanuit de afhankelijkheid en overgave aan Jezus Christus. Dat in Hem kracht, vernieuwing en nieuwe dingen ontstaan, juist als we het niet verwachten. 

Afleveringen:
Deel 1 Paradox in Christus: 
Afl.1   Geboorte en Dreiging
Afl.2.  Ondergang en Hoop
Afl. 3. Bijl en Lam
Afl. 4. Koning Knecht 
Deel 2. Paradox voor de Christen  
Alf. 5. Woord en Geest
Alf. 6. Bidden en Werken
Afl. 7. Klein begin, Groot Doel
Afl. 8. Schat in aarde vaten 
Afl. 9. Tafel Tussen Licht en donker 
Afl. 10. Avonddreiging en Vis vangst 
Deel 3. Paradox in Crisis
Afl. 11. Uit lijden Vrucht 
Afl. 12. Brood voor een gebroken wereld
Afl. 13. God laat het stil zijn voor een tijd & Achter de laatste muur.

 

Paradox Programma bij Family7 Otto de Bruijn
Paradox Programma bij Family7 Otto de Bruijn

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als deze bijbelstudie over de profeet Ezechiël. Geniet jij ook van de nieuwe inzichten en wil je ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

230
Ziggo
78
KPN
300
solcon
49
Caiway logo
379
T-mobile