Hans van Dalen

Onze presentatoren

Hans van Dalen

Geboortejaar:
1954

Studie:
Pabo en Opleiding Godsdienstleraar 

Welke programma’s maak ik:
Ik presenteer twee Bijbelstudies: één met Jaap Dieleman (Het mysterie van het getal 7) en één met Theo Niemeijer (Bijbelse Toekomstverwachting - Verleiding in de Eindtijd). Ik heb in 2016 zelf een viertal kunstprogramma’s gemaakt voor Omroep Gelderland en Family7 onder de naam ‘De Kunst van God?’

Waar kunnen we je nog meer van kennen?
Misschien van mijn stichting Centrum voor Vertellen, die gericht is op het promoten van de aloude verteltraditie van Bijbelverhalen. Deze stichting is gebaseerd op het werk van ‘De Rooie Draad’, een prachtige serie Bijbelverhalen uit mijn tijd bij de EO. 

Wat wilde je vroeger worden?
Niets, ik had geen flauw benul, maar mijn vader raadde me het onderwijs aan: altijd werk en veel vakantie. Tijdens de opleiding ontstond er echter wel een diepe interesse in het onderwijs. Ik ben eigenlijk nog een echte frik, volgens mijn vrouw. Ze vindt mij soms eigenwijs en daar begrijp ik niets van. Wat ik meestal zeg, is namelijk altijd waar.

Welke presentator een voorbeeld is voor je?
Ik vind Jan van den Bosch wel goed. Ik houd niet zo van zijn stijl, maar altijd weer vertellen mensen veel goeds bij hem aan tafel of in de stoel. Dat vind ik bijzonder.

Wetenswaardigheden:
Ik heb een boek geschreven, dat mijzelf steeds weer inspireert. Dat blijf ik leuk en vreemd tegelijk vinden.  (‘Het Geheim van Vertellen', een inleiding in het vertellen van Bijbelverhalen) 

Belangrijke prestaties ken ik niet, wel enorm veel genade van een God, die telkens weer zijn grote Naam waarmaakt: JHWH= Ik-Ben-Er-Bij. Zo ben ik 66 jaar geworden en dankbaar voor de ontmoetingen met zoveel prachtige mensen.

Waarom presenteer je bij Family7?
Dat is vrij eenvoudig: omdat Family7 de enige club is die aan mij zou vragen een screentest te doen. En die vonden ze goed genoeg om met mij aan de slag te gaan. Dat was voor mij de bevestiging, die ik van de HEER had gevraagd. Mijn drive is contact maken! Zo aanwezig zijn dat mijn gesprekspartner krachtig tevoorschijn komt. Waar dat plaatsvindt, ben ik blij als een kind. Als dat niet plaatsvindt, tja, dan heeft Hans een lichtelijk probleempje. Maar dat zien we dan wel weer. De HEER voorziet!

Voor persfoto's, zie onze Beeldbank.

Hans van Dalen Het mysterie van het getal 7 Bijbelstudie bij Family7

advertentie