Bijbelse Karakters

Bijbelse Karakters

In de Bijbelstudieserie ‘Bijbelse Karakters’ kijken Johan Schep en Evert ten Ham samen naar wat we kunnen leren van personen uit de Bijbel en hoe zij ons tot voorbeeld kunnen dienen. De serie bestaat al jarenlang en weet elke keer weer te verrassen. 
Elke aflevering zoekt Johan Schep met Evert ten Ham hoe de betreffende Bijbelse personen ons kunnen inspireren en opbouwen in onze wandel met God. De eerste seizoenen zijn opgenomen met Dolf van de Vegte. 

In de meest recente reeks komt in elke aflevering een vrouw uit de Bijbel aan bod. Het zijn dertien vrouwen uit de Bijbel die niet altijd even bekend zijn. Evert ten Ham: ‘Er zitten een aantal vrouwen bij, waarbij je je in eerste instantie afvraagt: ‘Wat is daar over te zeggen?’ Zoals de vrouw van Noach. En wie gaat het nu uitgebreid over Hagar hebben?’

Johan Schep: ‘Iedere vrouw is een persoon die deel is van Gods eeuwige plan. Zoals staat in Efeziërs 1:4: ‘In Christus immers, heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol liefde uitgekozen om voor hem heilig en zuiver te zijn.’ Je bent hier niet zomaar, als je dat accepteert, verandert je leven. God kan alle mensen gebruiken, ook met hun zwakheden; Noach werd dronken, Abraham had seks met een slavin, Gideon was bang… ze hadden allemaal iets maar ze waren beschikbaar en God kon door hen heen werken.’

Bijbelse Karakters serie 12 met Evert ten Ham en Johan Schep - Bijbelstudie bij Family7
Bijbelse Karakters serie 12 met Evert ten Ham en Johan Schep - Bijbelstudie bij Family7

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Dat geldt ook voor Bijbelse Karakters. Wil jij ook bijdragen aan de verrassende verkondiging van het Levende Woord van God? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

230
Ziggo
78
KPN
300
solcon
49
Caiway logo
379
T-mobile