Bijbelse Karakters

Bijbelse Karakters

In de Bijbelstudieserie ‘Bijbelse Karakters’ kijken Johan Schep en Evert ten Ham samen naar wat we kunnen leren van personen uit de Bijbel en hoe zij ons tot voorbeeld kunnen dienen. De serie bestaat al jarenlang en weet elke keer weer te verrassen. 
Elke aflevering zoekt Johan Schep met Evert ten Ham hoe de betreffende Bijbelse personen ons kunnen inspireren en opbouwen in onze wandel met God. 

Febe, Epenetus, Ebed Melech. Niet de meest bekende Bijbelse figuren. Johan Schep bespreekt deze personen in een nieuw – en tevens het laatste – seizoen van Bijbelse Karakters.   

De karakters van deze dertiende serie bestaan grofweg uit twee groepen. Johan: ‘Ten eerste mensen die Paulus noemt in Romeinen 16. Dit zijn mensen waar hij mee heeft samengewerkt. Paulus diende niet zonder team; alle mannen Gods hebben een team om zich heen.’ 

Het tweede gedeelte van de serie gaat over mensen rondom het kruis zoals de Romeinse hoofdman. ‘Het zijn de krenten in de pap die je alleen ziet als je er zelf studie van maakt. Bijvoorbeeld Ebed-Melech. Dit was een zwarte, ontmande man uit Afrika (Jeremia 38 en 39). Hij haalde Jeremia uit de put. De enigste vrucht van het leven van Jeremia wat bekend is, is deze man. Ik heb daar zo’n plezier in om dat door te geven.’

Bijbelse Karakters serie 12 met Evert ten Ham en Johan Schep - Bijbelstudie bij Family7
Bijbelse Karakters serie 12 met Evert ten Ham en Johan Schep - Bijbelstudie bij Family7

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Dat geldt ook voor Bijbelse Karakters. Wil jij ook bijdragen aan de verrassende verkondiging van het Levende Woord van God? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN
300
solcon