Johan Schep

Onze presentatoren

Johan Schep

Geboortejaar:
1952

Welk programma maak je? 
Ik heb nu al 13 afleveringen van 13 seizoenen Bijbelse Karakters gedaan en serie 14 is in de maak. Ook maak ik met broeder Jacques Brunt series over Gods Geest in actie, Gods Zoon in actie en De Vader in actie. 

Waar kunnen wij je nog meer van kennen?
Vroeger heb ik mijn getuigenis gegeven bij broeder Feike ter Velde genaamd 'God verandert mensen'. De Evangelische Omroep heeft ook een film gemaakt van een Israëlische kolonel die in de Sinaï-woestijn tot geloof kwam tijdens mijn verblijf daar. Je kunt die bij YouTube vinden: The amazing story of Israel Segal. Verder geef ik wekelijks Bijbelstudies in Nederland en zondags predik ik vaak een keer.

Wat wilde je vroeger worden?
Toen ik dertien jaar was deed ik een test waarvoor ik geschikt zou zijn en er kwam maar één beroep uit: brandweerman! Ik ben dat nooit geworden, want tot mijn 21ste was ik thuis de kostwinnaar en reed op een winkelwagen van de S.R.V.

Welke presentator is een voorbeeld voor je?
Na het heengaan van onze geliefde broeder Dolf heeft broeder Evert ten Ham de presentatie van Bijbelse Karakters overgenomen en ik vind hem een prettige persoon. Ook bewonder ik hem samen met zijn vrouw vanwege hun liefde voor moeilijk opvoedbare kinderen.

Wetenswaardigheden:
Ik ben in Israël in 1974 tot wedergeboorte gekomen door het lezen van de Bijbel. De verandering was zo groot dat ik ben blijven getuigen in de Sinaï-woestijn. Israël gaf die woestijn terug aan Egypte op 26 april 1982. Ik ben tot de laatste dag gebleven, geholpen door Kol. 4:17b. Ik ben pas op 54 jarige leeftijd getrouwd met Linda, die weduwe was geworden. Dat was voor mij een grote verandering omdat ik daardoor in Nederland kwam wonen. Ik trouwde niet alleen een vrouw, maar een familie. Ik werd na een dag huwelijk al opa. Alle eer aan de Heer!

Waarom presenteer je bij Family 7? 
Dolf nodigde mij uit. Hij wist niet dat dit een gebedsverhoring van 40 jaar geleden was toen ik in de Sinaï woestijn: Ezra 7:10 ter harte nam. Mijn drive is dat zoveel mogelijk mensen tot geloof komen en de rijkdommen  van Gods Woord en de inwonende Heere Jezus ook ervaren.

Voor persfoto's, zie onze Beeldbank.

Johan Schep presentator Family7

advertentie