Gods Geest in actie

Gods Geest in actie

In Handelingen zie je de geschiedenis van het werk van Gods Geest. Volgens Handelingen 1 moesten de discipelen met de Evangelieverkondiging beginnen in Jeruzalem en doorgaan tot het uiterste van de aarde. Dat is het doel van Handelingen. Het is interessant dat het is begonnen in Jeruzalem en het ook weer zal teruggaan naar Jeruzalem.

‘In veel Bijbels heeft het boek Handelingen het onderschrift ‘van de apostelen’, maar eigenlijk zou daar moeten staan ‘van de Heilige Geest’. Daarom is de titel van dit programma ‘Gods Geest in actie’, aldus evangelist Jacques Brunt. Hij is de presentator en Johan Schep is de gastspreker.

Thema’s die aan bod komen, zijn het leren, zoeken en wachten op God. Ook wordt benoemd dat de eerste gemeente in Handelingen geen blauwdruk moet zijn voor de gemeente van nu, omdat de eerste gemeente in een opstartfase zat. Jacques Brunt: ‘Tijden en culturen veranderen, maar God verandert niet. Daarom heb ik ook geloof voor deze serie dat het harten van mensen zal raken.
Het is duidelijk dat Gods Geest doorgaat met Zijn werk en Zich door niets laat verhinderen. Je ziet in Handelingen heel veel strijd, maar het heeft het werk van God niet kunnen stoppen. Er is nu ook strijd om het Evangelie, maar God gaat gewoon door. Dat vind ik heerlijk: Gods Geest in actie.’

Gods Geest in Actie Family7 Johan Schep en Jacques Brunt
Gods Geest in Actie Family7 Johan Schep en Jacques Brunt

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Geniet jij ook van studieprogramma's, zoals Gods Geest in actie? Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe programma's? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

78
Family7 bij Budget alles in 1
Family7 Plus
Family7 Plus
58
Family7 bij Multikabel in basis pakket
230
Ziggo
78
KPN