Bijbelse Toekomstverwachting

Zie jij uit naar Jezus’ wederkomst? Ben je er veel mee bezig? Of weinig? In de nieuwe Bijbelstudieserie ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ wordt onder andere uitgelegd waarom het verwachten van Jezus zo belangrijk is. Maarten Ouweneel presenteert het programma en Theo Niemeijer is de gastspreker.
 
Als je naar de wereld en omstandigheden kijkt, kun je soms ontmoedigd raken over de toekomst. Hoe gaat die toekomst eruitzien? De nieuwe Bijbelstudieserie ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ wil graag inzicht geven in Gods plan met de wereld; de rol van Israël en de rol van de gemeente daarin. In dertien afleveringen proberen we een kader te geven op grond van de Bijbel. Aan de hand van een schematische tijdlijn behandelen we achtereenvolgens: de tekenen van de tijd, de opname van de gemeente, de grote verdrukking en tenslotte het Messiaanse vrederijk.
 
Jezus vraagt ons dat we Hem verwachten. ‘Het is zelfs een bevel (Openbaring 3:10)’, aldus Niemeijer. Hoe doe je dat? Hoe bereid je je voor op Zijn komst? ‘In de eerste plaats doordat je zeker weet dat je Jezus hebt toegelaten in je leven en dat je Hem gedankt hebt voor Zijn verlossingswerk, dat je een relatie hebt met Jezus. Het tweede is dat je je laat reinigen door het werk van de Heilige Geest en het Woord van God. Wat we de laatste tijd steeds meer zien, is dat mensen zich niet meer zo bezighouden met de Bijbel, maar meer met emotie. Hosea zegt: ‘Mijn volk gaat teloor aan gebrek aan kennis’ (Hosea 4:6). Als je de Bijbel niet kent, dan ben je ook niet voorbereid op wat er gaat gebeuren’, aldus Niemeijer.
 
'Met deze nieuwe Bijbelstudieserie willen we mensen aanmoedigen om zelf ook de Bijbel te bestuderen. Ik zou het heel mooi vinden als mensen kijken met een open Bijbel en pen en papier bij de hand.'
Kijkers kunnen na afloop van elke aflevering een hand-out downloaden via Family7.nl/bijbelsetoekomstverwachting. 

Bijbelse Toekomstverwachting is te zien vanaf 9 oktober, elke vrijdag om 19.30 uur.​​
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!